Covid în lume: Italia a autorizat un nou tratament, nevaccinații din Franța au devenit subiect de dispută în parlament
Reacţie dură a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a declarat că strategia lui este să-i enerveze pe cei care nu s-au vaccinat anti-Covid.
Oponenții lui susțin că a folosit un limbaj nedemn de un șef de stat. Pe de altă parte, Italia a autorizat folosirea primei pastile pentru tratarea COVID-19.
Infectările cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească în Franţa. 272.000 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, peste 20.000 de oameni au ajuns la spital şi aproape 4.000 sunt în stare critică.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Pe cei nevaccinați, chiar vreau să-i enervez", a spus răspicat preşedintele Emmanuel Macron într-un interviu acordat publicaţiei "Le Parisien". Dar remarca i-a revoltat pe rivalii politici, care au ţinut să precizeze că limbajul folosit nu este demn de un președinte.
Comentariile președintelui francez au avut loc în contextul în care în Parlament, de câteva zile, se dezbate un proiect de lege care ar împiedica persoanele nevaccinate să intre în majoritatea locurilor publice, cum ar fi restaurantele sau atracţiile turistice.
Jean Castex, premierul Franței: „Situația epidemiologică în ţara noastră, și spun asta cu solemnitate în fața Adunării Naționale, este una grea. Rata de incidență este peste 1.800”.
Şi oamenii de ştiinţă francezi avertizează că o nouă tulpină a coronavirusului, cu 46 de mutaţii, a fost descoperită de cercetătorii Spitalului Universitar din Marsilia. Cel puțin 12 persoane au fost infectate cu o variantă nouă a virusului Sars Cov 2, denumită provizoriu "IHU".
Iar tulpina dominantă Omicron este considerată "vinovată" pentru peste 60 % ditre cazurile de Covid din Franţa.
Pe de altă parte, Italia a autorizat folosirea primei pastile pentru tratarea COVID-19. Molnupiravir se găsește momentan doar în spitalele autorizate din peninsulă.
Și Casa Albă a suplimentat precomanda pentru pastila anti-Covid produsă de Pfizer. Livrările vor începe în lunile următoare.
Joe Biden, preşedintele SUA: „Aceste pastile vor reduce drastic numărul de spitalizări și decesele cauzate de COVID-19. I-am cerut echipei mele să colaboreze cu compania Pfizer pentru a dubla comanda de la 10 milioane la 20 de milioane."
Cercetătorii israelieni sunt și ei optimiști.
Naftali Bennett, premierul Israelului: „La o săptămână după administrarea celei de-a patra doze, se constată o creştere de 5 ori a anticorpilor la persoana vaccinată. Aceasta înseamnă o creştere semnificativă a protecţiei împotriva COVID-19”.
În schimb, pentru a evita o nouă carantină, autorităţile din Marea Britanie au decis ca toate persoanele care lucrează în domeniile esenţiale să se testeze anti-COVID în fiecare zi.
Sursa: Pro TV
Etichete: emmanuel macron, italia, coronavirus, nevaccinati, pastila covid,
Dată publicare:
05-01-2022 12:26