Coronavirusul continuă să facă ravagii la nivel global. "Suntem copleşiţi de un tsunami de bolnavi"
În doar 15 zile, Statele Unite au mai adăugat un milion de cazuri COVID-19, ducând totalul la peste 4 milioane de persoane infectate cu coronavirus.
Cedând în fața cifrelor copleșitoare, preşedintele Donald Trump a anulat Convenţia republicană, prevăzută să aibă loc în Florida luna viitoare. Atunci urma să fie desemnat candidat al Partidului Republican, la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.
După 128 de zile de spitalizare, un new yorkez de 64 de ani, fost director de şcoală, pe care chiar medicii l-au crezut o cauză pierdută, poate vorbi despre victoria în fata COVID-19. Internat din 17 martie, a stat 51 de zile pe ventilaţie mecanică.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Larry Kelly, supraviețuitor COVID-19: "Ultimul mesaj pe care l-am trimis soţiei mele înainte să fiu conectat la ventilator a fost promisiunea că n-o să mă dau bătut, o să lupt din răsputeri".
La un moment dat, familia a fost chemată să-şi ia adio.
Cum Florida a raportat ieri din nou peste 10 mii de noi îmbolnăviri, preşedintele Trump a făcut un pas înapoi şi a luat decizia care se impunea:
Donald Trump, președintele SUA: "Am cerut echipei mele să anuleze Convenţia din Jacksonville-Florida. Nu e momentul potrivit să ţinem o mare Convenţie republicană în Florida, unde e focar major. Eu am datoria să protejez poporul american şi asta am făcut şi voi face mereu".
Acuzat că a minimizat multă vreme amploarea crizei generate de pandemie, pentru a-şi creşte şansele de a fi reales, abia în această săptămână preşedintele Trump a recunoscut gravitatea situaţiei şi a început să poarte mască, gest pe care l-a calificat drept "patriotic".
În ultimele săptămâni, s-au acumulat 12 focare majore în Statele Unite: Miami, New Orleans, Las Vegas, San Jose, St. Louis, Indianapolis, Minneapolis, Cleveland, Nashville, Pittsburgh, Columbus şi Baltimore.
În Georgia, numărul cazurilor zilnice s-a dublat în ultima lună. Autorităţile locale au explicaţii divergenţe.
În aprilie, când numărul de îmbolnăviri se stabilizase, Georgia a fost unul dintre primele state care s-au redeschis. Însă, reuşita iniţială a fost irosită rapid.
În Texas, deja de multe săptămâni, numărul cazurilor noi nu scade sub zece mii zilnic.
Federico Vallejo, medic pneumolog: "Suntem copleşiţi de un tsunami de bolnavi".
În fiecare zi, Federico se ocupa de 70 de pacienţi, de 5 ori mai mult decât în mod normal.
California a fost primul stat american care a instituit carantina. Dacă în iunie avea o medie de 2.600 de cazuri noi, acum a ajuns la 13 mii. Printre cei îngrijiţi într-un spital din California s-a numărat şi actorul australian Mel Gibson, care a fost tratat cu Remdesivir.
Specialiștii spun că tinerii sunt de vină pentru creșterea rapidă a numărului de cazuri.