Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 26 aprilie. Peste 80.000 de cazuri confirmate în Rusia

×
Codul embed a fost copiat

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 26 aprilie. Numărul deceselor provocate la nivel global de Covid-19, de la depistarea coronavirusului la finalul anului trecut în China, a depăşit 200.000.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, dacă în majoritatea țărilor occidentale curba de infectare dă semne că s-ar stabiliza ori chiar este în declin, sunt pe o pantă ascendentă țări din Estul Europei, din Africa, dar și America Centrală și de Sud.

După ce Peninsula a lăsat în urmă ce era mai rău, premierul italian se pregătește să anunțe un plan de relaxare graduală a restricțiilor și de repornire a economiei, începând din 4 mai. Totuşi, Giuseppe Conte a declarat că școlile vor fi redeschise abia în septembrie.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 26 aprilie

 

UPDATE 21:00 242 de noi decese în Franţa, dar tendinţa este descrescătoare

 

Citește și
cosa nostra
Mai mulți capi ai mafiei italiene au fost eliberați din închisoare
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Numărul deceselor înregistrate din cauza epidemiei de COVID-19 în Franţa a continuat să scadă în ultimele 24 de ore, duminică înregistrându-se 242 de decese suplimentare, dintre care 152 în spitale şi 90 în azilurile de bătrâni, faţă de 369 în ziua precedentă, bilanţul total al deceselor fiind de 22.856, a anunţat Direcţia generală a sănătăţii (DGS), potrivit AFP, DPA şi Reuters.

Epidemia a ucis 14.202 persoane în spitale în ultimele cinci săptămâni şi 8.654 în azilurile de bătrâni şi alte instituţii medico-sociale, a precizat DGS într-un comunicat.

Conform DGS, 124.575 de cazuri ar fi confirmate în Franţa. În prezent, 28.217 persoane sunt spitalizate cu boala COVID-19, cu cinci persoane mai puţin decât cu o zi în urmă.

UPDATE 20:00 Italia înregistrează 260 de noi decese, cea mai scăzută cifră după 14 martie

 

Italia a înregistrat 260 de decese suplimentare din cauza epidemiei de COVID-19 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă cifra cea mai scăzută după 14 martie când peninsula deplânsese 175 de morţi, potrivit France Presse.

Din 14 martie, Italia a înregistrat în fiecare zi peste 300 de morţi, atingând culmi de 1.000 de decese, la un total de 26.644 de morţi, potrivit bilanţului publicat duminică de protecţia civilă.

Numărul persoanelor diagnosticate în prezent ca pozitive pentru noul coronavirus a crescut în schimb, după şase zile consecutive de scădere, atingând 106.103, adică cu 256 mai mult decât sâmbătă.

Totalul cazurilor - de contaminări, vindecări şi decese - este de 197.675.

Regiunea cea mai afectată rămâne Lombardia cu aproape jumătate din decesele înregistrate în toată peninsula, adică 13.325 de morţi, urmată de Emilia-Romagna, cu 3.386 de morţi şi Piemont, cu 2.823 de morţi.

UPDATE 19:00 413 de decese noi în Marea Britanie, cel mai redus bilanţ din martie

 

Regatul Unit a înregistrat duminică 413 decese suplimentare în spitalele cu pacienţi afectaţi cu noul coronavirus, cifră care marchează o scădere clară şi ridică bilanţul total la 20.732 de morţi în această ţară.

Noul bilanţ a fost făcut public duminică de către ministrul agriculturii şi mediului George Eustice în cursul unei conferinţe de presă, conform Reuters.

Această cifră, cea mai scăzută de la sfârşitul lunii martie, marchează o diminuare spectaculoasă faţă de ziua precedentă, când s-au înregistrate 813 decese suplimentare.

Ministrul britanic a spus că un număr total de 152.840 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, o creştere cu 4.463 faţă de ziua precedentă.

UPDATE 15:00 Numărul cazurilor de COVID-19 a depăşit 80.000 în Rusia

 

Rusia a raportat duminică 6.361 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus ajungând astfel la 80.949, transmit Reuters şi Xinhua.

În ultimele 24 de ore, 66 de persoane au decedat din cauza COVID-19, ceea ce aduce la 747 numărul total al cazurilor fatale din Rusia.

Regiunea cea mai afectată este capitala, Moscova, cu 2.971 de noi cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore şi un total de 42.480 de la începutul epidemiei.

UPDATE 12:40 Bilanţul covid-19 în Spania creşte cu 288 de morţi şi 1729 de contaminări

 

Bilanţul zilnic al deceselor din cauza covid-19 în Spania a scăzut la cel mai mic nivel de peste o lună, iar în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 288 de morţi, a anunţat duminică Ministrul spaniol al Sănătăţii, relatează Reuters.

Bilanţul morţilor creşte astfel de la 22.902 sâmbătă, la 23.190.

Numărul contaminărilor a crescut de la 205.905 sâmbătă, la 207.634 duminică, precizează Guvernul.

UPDATE 11:20 Premierul Giuseppe Conte promite redeschiderea şcolilor în septembrie

 

Premierul italian Giuseppe Conte a promis duminică redeschiderea şcolilor din ţara sa în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol ''sănătatea copiilor'', transmit AFP şi Reuters.

''Şcoala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri'', a declarat Conte într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica.

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus.

De asemenea, şeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale începând cu data de 4 mai.

 UPDATE 11:00 După ”dezinfectant”, Trump nu mai vrea să-şi piardă timpul cu conferinţe de presă

 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că nu merită să-şi mai consacre timpul unor conferinţe zilnice de presă despre pandemia noului coronavirus, la două zile după ce a provocat o polemică mondială părând să ia în calcul tratarea bolii cu dezinfectant, relatează AFP.

”La ce bun să ţii conferinţe de presă la Casa Albă când Presa Orientată nu face decât să pună întrebări ostile şi refuză apoi să scrie adevărul sau faptele în mod exact?”, a scris sâmbătă pe Twitter preşedintele republican.

”Ei fac audienţe record, iar poporul american nu are altceva decât Fake News. Nu merită timpul şi efortul!”, a scris el.

UPDATE 10:30 Germania raportează 1.737 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

 

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Germania a crescut în ultimele 24 de ore cu 1.737, ajungând la un total de 154.175, a anunţat duminică dimineaţă Institutul Robert Koch (RKI), transmite duminică Reuters.

În acelaşi interval, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Germania a ajuns la 5.640, cu 140 mai multe decât sâmbătă.

Germania mizează pe o revenire progresivă la normalitate, însoţită de sute de mii de teste săptămânal, în timp ce purtarea măştilor trebuie să devină, progresiv, obligatorie în mijloacele de transport în comun şi, în unele regiuni, în magazine.

Urmărirea telefonică a contacţilor persoanelor va fi de asemenea întărită datorită unor aplicaţii pentru telefoane mobile, la fel ca în Asia.

-------------------------

De la începutul pandemiei şi-au pierdut viaţa 202.880 de oameni. Cele mai multe decese, peste 54.000, au fost înregistrate în Statele Unite. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire se apropie de 2,9 milioane.

Spania și Italia au raportat cele mai puține decese în 24 de ore din ultima lună, 378, respectiv, 415. În Europa, situaţia cea mai gravă în acest moment rămâne în Marea Britanie, care a devenit a 5-a ţară ce a trecut de 20.000 de morţi, dintre care 813 numai în ultima zi.

Ce se întâmplă în UK după depășirea pragului de 20.000 de morți

 

La jumătatea lunii martie, un expert britanic susţinea că, dacă Regatul păstrează numărul morţilor sub această valoare, se poate considera că a obţinut un rezultat bun. Numai că estimările de viitor nu sunt prea încurajatoare, în condiţiile în care cazurile noi şi decesele zilnice rămân la un nivel ridicat.

Stephen Powis, director NHS England: "Cred că depăşirea pragului de 20.000 de morţi ne reaminteşte tuturor ceea ce spuneam atunci când am prezentat graficele, anume că e de o importanţă critică să păstrăm în continuare regulile de distanţare socială."

Specialiştii au însă şi veşti bune pentru englezii tot mai nemulţumiţi de efectele regulilor de distanţare socială, care oricum fragmentează societatea britanică: în unele locuri nu e nici ţipenie de om, în altele traficul e la fel de aglomerat ca înainte de pandemie.

Dr. Jenny Davies, consilier pe probleme de sănătate: "Ne aşteptăm să vedem o creştere a cazurilor, pentru că avem o creştere numărului de testări, dar e un semnal bun. Aplatizăm acea curbă a epidemiei, a crescut abrupt şi s-a stabilizat, dar să nu vă mire dacă numărul cazurilor va creşte."

Pandemia de COVID-19 are şi efecte colaterale: oamenii evită să vină la spital, chiar dacă au probleme grave de sănătate. Și asta, de teamă să nu se infecteze acolo cu noul coronavirus. Vizitele pacienţilor cu alte afecţiuni s-au redus la jumătate în luna aprilie a acestui an, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.

Dr Anna Vondy, consultant: "Nu cred că, brusc, nu mai au loc atacuri de cord. Nu cred că oamenii nu mai au atacuri vascular-cerebrale. Mă îngrijorează că oamenii evită să vină la spital pentru că le e teamă să nu contracteze Covid-19 sau să fie o povară pentru sistemul de sănătate."

O organizație de cercetare în domeniul cancerului din Marea Britanie estimează că nu mai puțin de 2.250 de cazuri de cancer ar putea trece nedetectate numai în Regatul Unit în fiecare săptămână, în mare parte din cauza faptului că oamenii evită să se prezinte la controlul medical, de teamă să nu se infecteze cu Covid-19.

Totuși, în spitale sosesc cei care nu mai au de ales, cei care sunt vulnerabili, în vârstă și au boli necruțătoare.

Ernie Burns, pacient cu cancer: "Din cauza virusului Covid-19, soției mele nu i se mai permite să mă însoțească. Și, cât sunt aici, îmi lipsește prezența ei, puțin. Dar, în afară de acest lucru, așa cum obișnuiesc să spun, dacă trebuie să ajungi într-un spital... atunci acesta este spitalul potrivit."

Criza se adâncește în Rusia

 

Rusia este un alt stat în care numărul cazurilor de bolnavi cu COVID 19 e în creștere. Săptămâni la rând, Kremlinul s-a străduit să minimalizeze riscul ca pandemia să scape de sub control. Până la urmă, s-a sunat mobilizarea şi la Moscova: au fost înfiinţate 65 de echipe de terapie intensivă, şi 32 de spitale militare sunt pregătite pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. Până acum, oficial, Rusia are aproape 700 de decese şi 74.000 de cazuri de contaminare.

Dr. Valery Vechorko, şef secţie urgențe Spital 15 Moscova: "Ne sunt aduşi tot mai mulţi pacienţi tineri, în stare critică, au nevoie de ventilaţie mecanică. Unitatea noastră urgente este sub mare presiune."

Europa este încă închisă, în bună măsură, din cauza pandemiei de coronavirus, dar natura îşi urmează cursul. În Olanda este sezonul lalelelor, dar nimeni nu mai doreşte aceste flori. Nu sunt nunţi, restaurante deschise, sau florării care să le cumpere.

Adam Parsons, Sky News: "Criza pandemiei de coronavirus are imense consecinţe economice. Iar ce vedem aici este un sistem destul de bun de avertizare timpurie. Dacă piaţa lalelelor s-a prăbuşit, efectele se propagă în lanţ asupra fermierilor, distribuitorilor, celor care deţin florării. Iar ce se întâmplă astăzi cu acest flori, se va repeta în numeroase sectoare economice, în săptămânile şi lunile care vor urma."

Probleme pentru fermierii francezi

 

În nordul Franţei, familia lui Pierre Villiers face brânzeturi de 170 de ani. Acum, nimeni nu le mai cumpără produsele, pentru că restaurantele, cofetăriile şi fabricile de îngheţată sunt închise. Fermierul a aruncat deja la canal peste 20.000 de litri de lapte, o cantitate suficientă pentru consumul unui sat întreg, timp de un an.

Fermier: "Ultima dată când nu am reuşit să ne vindem produsele, într-o asemenea cantitate, a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când pieţele au rămas închise din cauza ocupaţiei germane."

La capătul celălalt al lanţului sunt proprietarii de restaurante, care aşteaptă ca guvernul francez să le permită să-şi deschidă afacerile cât mai repede.

Benjamin Lecointre, proprietar restaurant: "Dacă trebuie să plasăm mesele la o anumită distanţă, atunci ne vom reduce capacitatea la jumătate. Dar, chiar aşa, ce ne dorim e să primim informaţii clare şi sigure."

Aceleaşi necazuri sunt şi în Italia. Şi nu doar în sudul sărac, ci şi în Milano, considerat motorul economic al ţării. Tot mai mulţi oameni rămaşi fără locuri de muncă depind de pungile cu alimente distribuite de diverse organizaţii caritabile.

În ciuda situaţiei dificile, italienii au sărbătorit ieri 75 de ani de la eliberarea țării de sub ocupația nazistă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Preşedintele italian Francesco Mattarella a depus coroane de flori de unul singur.

Evenimentele publice au fost anulate, însă forţele aeriene au organizat un spectacol aviatic deasupra marilor oraşe, iar localnicii au ieşit la ferestre şi au cântat în cor una dintre melodiile italiene celebre în toată lumea.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
6 noi simptome de infectare cu noul coronavirus, confirmate oficial de CDC
6 noi simptome de infectare cu noul coronavirus, confirmate oficial de CDC

În momentul în care noul coronavirus a început să lovească Statele Unite, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), avertiza populația că cele trei simptome principale ale COVID-19 sunt febra, tusea și respirația greoaie.

Mai mulți capi ai mafiei italiene au fost eliberați din închisoare
Mai mulți capi ai mafiei italiene au fost eliberați din închisoare

Mai mulți șefi mafioți italieni au fost eliberați din închisoare în baza unui nou regulament privind răspândirea pandemia de coronavirus, a declarat procurorul anti-mafie al țării, scrie CNN.

Vești bune de la Spitalul Militar de Urgență. Secția ATI a spitalului Rol 2 e operațională
Vești bune de la Spitalul Militar de Urgență. Secția ATI a spitalului Rol 2 e operațională

La începutul săptămânii viitoare, Secția ATI a Spitalului Militar ROL 2 devine operațională. Veștile bune nu se opresc aici, în condițiile în care, din campusul medico-militar au mai fost externați, vineri, încă 6 pacienți.

China spune că toți pacienții cu Covid-19 din Wuhan s-au vindecat
China spune că toți pacienții cu Covid-19 din Wuhan s-au vindecat

Orașul chinez Wuhan, unde a început pandemia cu coronavirus, nu mai are niciun caz în spitale, a spus duminică un oficial din sănătate, relatează Reuters.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.