Coreea de Sud, țara care își face din animalele de companie friptură. Câți câini sunt sacrificați anual
În Coreea de Sud, țară ultramodernă și bogată, încă se consumă carnea de câine. Parlamentarii încearcă să interzică, însă, această practică văzută drept barbară de tot mai mulți sud-coreeni.
Lucrurile merg, însă, greu din cauza protestelor fermierilor și a proprietarilor de restaurante, nemulțumiți de valoarea despăgubirilor propuse de autorități.
Kim Jong-kil are, de aproape trei decenii, o fermă de câini și e indignat că autoritățile discută despre interzicerea comercializării acestui tip de carne.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Kim Jong-kil, proprietarul unei ferme: „Mă opun vehement acestor măsuri și ne vom folosi toate puterile să luptăm împotriva lor”.
Sud-coreenii mănâcă de secole carne de câine, și, crede fermierul, o vor consuma cu plăcere și în viitor.
Kim Jong-kil, proprietarul unei ferme: „Dacă guvernul nu o va scoate în afara legii, industria cărnii de câine va dăinui și pe perioada generației copiilor mei. Ei au în jur de 30 de ani azi și speranța de viață la noi e 90, deci aș zice încă 60 de ani”.
Dar, Coreea de Sud se schimbă. Generațiile tinere sunt tot mai refractare la această practică. În ultimii ani, numărul fermelor s-a înjumătățit, de la opt mii, la aproape patru mii.
În plus, publicul a devenit mai sensibil la chestiuni legate de protecția animalelor.
Borami Seo, directorul unei organizații pentru protecția animalelor: „Interesul oamenilor în legătură cu drepturile și binele animalelor a crescut în Coreea de Sud. În aceste condiții, nu are sens să lăsăm această cruzime să continue”.
Sud-coreenilor le pasă și de felul în care sunt văzuți dincolo de granițe, mai ales de occidentali.
Han Jeoungae, parlamentar al opoziției: „Coreea de Sud e considerată o țară avansată. Străinii cred că țara noastră e un izvor de cultură. Pe măsură ce cultura noastră e tot mai cunoscută la nivel internațional, pe atât mai mare e șocul străinilor când află că la noi se consumă carne de câine”.
Campania care luptă pentru interzicerea cărnii de câine are tot mai mulți susținători în Coreea de Sud, printre ei și prima-doamnă a țării. Doi parlamentari au creat legi, care scot această practică în afara legii, dar guvernul nu reușește să ajungă la un acord cu fermierii privind despăgubirile. În Coreea de Sud, anual sunt sacrificați un milion de câini.