Coreea de Sud se confruntă cu o problemă "urât mirositoare". Cine este vinovat


Ultimul update: Miercuri 06 Martie 2019 12:17
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019 08:36
Categorie: Stiri externe

Coreea de Sud are o problemă pe cât de complicată, pe atât de urât mirositoare. Este copleșită de gropile ilegale de gunoi.

De când China nu mai primește deșeurile țărilor super-industrializate pentru a le recicla, în Coreea de Sud s-au înmulțit, fără control, "munții" de resturi.

Deja gunoiul a început să afecteze culturile și, implicit, rezervele de hrană.

Pe terenul acestei ferme au fost aruncate fără niciun fel de aviz 170 de mii de tone de gunoi. Muntele urât mirositor a antrenat o problemă de sănătate publică în zonă. Dar consecinţele pot fi dramatice. Aceste sere sunt la doar câţiva metri de groapă ilegală.

"Cel mai rău este praful. Acoperă sera și blochează lumina, iar lăstarii mei cresc noduroși."

Din luna decembrie a anului trecut a început un proces de autocombustie. Deşeurile strânse acolo de-a lungul timpului s-au descompus şi au produs gaze toxice, inflamabile. Pompierii abia apuca să stingă într-o parte, ca focul reizbucneşte în alt colţ.

"Ne facem permanent griji în legătură cu focul. Dacă zboară o scânteie, toată munca mea este în primejdie."

Paula Hancocks, corespondent CNN: "Mirosul provocat de gunoiul și deșeurile plastice care ard este foarte neplăcut. Iar acum este iarnă, temperaturile sunt negative în acest moment. Imaginați-vă cum poate fi aici vara. Unii dintre cei care locuiesc în apropiere mi-au spus că n-au mai deschis deloc ferestrele în ultimii 2 ani."

Autorităţile par neputincioase. În urmă cu cinci ani au luat prima măsură împotriva celui care administrează groapa - i-au anulat permisul obţinut iniţial pentru un spaţiu de stocare a unor materiale reciclabile. Acest lucru nu a oprit acumularea deşeurilor. Se bănuieşte că individul - care a dispărut fără urmă - ar fi obţinut 20 de milioane de dolari din contractele încheiate ilegal pentru preluarea gunoiului de la diverşi clienţi.

"Guvernul a alocat un buget de 5 milioane de dolari pentru asta. Plănuim să mutăm de acolo 21.000 de tone de gunoi până la sfârșitul anului."

Mai rău este ca Seulul a reuşit să-şi "externalizeze" criza. Acestea sunt imagini din Mindanao, Filipine, unde s-au acumulat 650 de mii de tone de deşeuri, aduse de o companie sud-coreeana sub pretextul că ar fi vorba despre materiale plastice reciclabile.

În realitate, este vorba despre baterii, produse electronice şi scutece folosite. În urma presiunilor făcute de autorităţile filipineze, guvernul de la Seul a fost silit să plătească repatrierea cantităţii imense de gunoi.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Șapte membri ai unei familii au murit în tornadele care au lovit Alabama
Cum arată cea mai scumpă mașină sport din lume. Prețul e de 16 milioane de euro
Albanezii cer demisia premierului, acuzat de corupție și legături cu crima organizată
FULLSCREEN
Coreea de Sud se confruntă cu o problemă "urât mirositoare". Cine este vinovat
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO