Concluzie ingrijoratoare a oficialilor americani. Virusul gripei porcine a ajuns sa omoare tineri la un nivel de epidemie


Ultimul update: Luni 24 Februarie 2014 07:06
Data publicarii: Vineri 21 Februarie 2014 16:32
Categorie: Stiri externe
H1N1

Gripa porcina incepe sa provoace tot mai multe griji in intreaga lume, iar americanii au ajuns la o concluzie dramatica privind efectele acesteia asupra tinerilor.

Virusul H1N1, responsabil pentru pandemia globala din 2009, s-a intors, scrie Washington Post. Oficialii americani spun ca problema cea mai mare este cresterea dramatica a numarului de cazuri fatale in randul tinerilor.

Chiar daca numarul total de victime este doar o fractie din cel de-acum 4 ani, cazurile inregistrate au crescut fata de anul trecut. Specialistii din SUA vorbesc despre o epidemie inca de la mijlocul lui ianuarie.

Desi, de obicei, gripa ii afecteaza pe cei foarte batrani sau foarte tineri, 60% din cei spitalizati in acest an au intre 18 si 64 de ani.

Pana acum, 243 de persoane cu varsta de pana in 65 de ani au murit in acest an doar in California, de 6 ori mai multe ca in sezonul precedent.

Americanii au fost speriati si de cazul lui Nancy Pinnella, o femeie de 47 de ani, manager de vanzari la o televiziune din Sacramento. Femeia a plecat acasa pe 21 ianuarie spunand ca nu se simte bine, a fost dusa la spital a doua zi si a murit 3 zile mai tarziu. Potrivit familiei, inainte de gripa care a ucis-o, Nancy era intr-o forma fizica exemplara.

Vestea cea mai proasta vine insa din China, acolo unde a fost identificata o noua ramura a gripei aviare: H10N8, la o femeie de 73 de ani din Nanchang.

Cercetatorii spun ca noul virus ar putea reprezenta un pericol urias daca se va transmite de la om la om.

 

Sursa: Pro TV

Primul caz de gripa porcina, confirmat in Arad: o femeie a murit in spital din cauza complicatiilor
O noua victima a virusului AH1N1. Gripa porcina a ucis o femeie din judetul Bihor
VIDEO PROTVPLUS.RO