Comisia Europeană a lansat propria carte de bucate, ”Senzațional”. Exact așa cum este și preparatul care reprezintă România
Comisia Europeană și-a lansat propria carte de bucate. Denumită nu întâmplător – „Senzațional”, cartea este o colecție de rețete spectaculoase din fiecare stat membru al Uniunii.
România se mândrește cu o pâine coaptă cu telemea de Ibănești și sos de brânză de capră. De altfel, fiecare preparat atent ales de comisari pentru această carte de rețete are în centru un ingredient certificat european.
Faceți cunoștință cu „pâinea românească coaptă cu telemea de Ibănești și sos de brânză de capră”. Este rețeta cu specific românesc care i-a cucerit pe comisarii europeni și care au decis să o includă în „Senzațional” – cartea de bucate lansată de Comisia Europeană. Rețeta îi aparține lui Alex Petricean, unul dintre cei mai apreciați chefi de la noi.
Alex Petricean, chef: „Am primit un e-mail din partea unui comisar european care s-a ocupat de curatorierea acestei cărți de bucate. A fost ales cel mai bun fotograf de food din lume. A venit în România, a făcut pozele produsului.”
Preparatul are în centru telemeaua de Ibănești, un produs certificat european încă din 2015.
Alex Petricean, chef: „Telemeaua de Ibănești a fost aleasă pentru că indică foarte bine cine suntem noi ca români. Cum mâncăm brânza, calitatea laptelui pe care o avem în această țară, salinitatea, echilibrul din mâncarea românească. Preparatul a fost adaptat pentru acest produs.”
Mâncarea tradițională românească ce arată ca în reviste
În jurul brânzei, cheful a construit o combinație de gusturi. Toate românești. Ingredientele sunt îmbrăcate într-un aluat. Ghemotocul este scufundat apoi într-o baie de ulei pentru 5 minute.
La final, rezultă un produs ca din revistă – care stă alături de preparate de top din fiecare țară membră a Uniunii Europene, alese cu grijă și prezentate de bucătari apreciați pe tot globul.
Precum nuga din Alicante, cunoscutul desert spaniol prezentat în această carte de chef Quique Dacosta – premiat cu 3 stele Michelin sau orezul ideal pentru risotto, din Verona, Italia.
Sunt în total 27 de rețete în această carte, iar fiecărei țări îi sunt atribuite câte trei secțiuni. Prima dată este prezentat ingredientul cu indicație geografică protejată. Urmează povestea bucătarului, iar la final rețeta propriu-zisă cu lista de ingrediente și modul de preparare.
În acest fel, reprezentanții Comisiei Europene vor să aducă în centrul atenției produsele certificate european pentru care garantează calitatea și autenticitatea.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, Comisia Europeana, preparate traditionale, carte de bucate,
Dată publicare:
22-12-2024 19:48