Comisia Europeană a lansat propria carte de bucate, ”Senzațional”. Exact așa cum este și preparatul care reprezintă România

×
Codul embed a fost copiat

Comisia Europeană și-a lansat propria carte de bucate. Denumită nu întâmplător – „Senzațional”, cartea este o colecție de rețete spectaculoase din fiecare stat membru al Uniunii.

România se mândrește cu o pâine coaptă cu telemea de Ibănești și sos de brânză de capră. De altfel, fiecare preparat atent ales de comisari pentru această carte de rețete are în centru un ingredient certificat european.

Faceți cunoștință cu „pâinea românească coaptă cu telemea de Ibănești și sos de brânză de capră”. Este rețeta cu specific românesc care i-a cucerit pe comisarii europeni și care au decis să o includă în „Senzațional” – cartea de bucate lansată de Comisia Europeană. Rețeta îi aparține lui Alex Petricean, unul dintre cei mai apreciați chefi de la noi.

Alex Petricean, chef: „Am primit un e-mail din partea unui comisar european care s-a ocupat de curatorierea acestei cărți de bucate. A fost ales cel mai bun fotograf de food din lume. A venit în România, a făcut pozele produsului.”

Preparatul are în centru telemeaua de Ibănești, un produs certificat european încă din 2015.

Citește și
cina
Carte de bucate digitală, lansată de chefi faimoși din România. E gratuită, dar cititorii sunt rugați să facă donații

Alex Petricean, chef: „Telemeaua de Ibănești a fost aleasă pentru că indică foarte bine cine suntem noi ca români. Cum mâncăm brânza, calitatea laptelui pe care o avem în această țară, salinitatea, echilibrul din mâncarea românească. Preparatul a fost adaptat pentru acest produs.”

Mâncarea tradițională românească ce arată ca în reviste

În jurul brânzei, cheful a construit o combinație de gusturi. Toate românești. Ingredientele sunt îmbrăcate într-un aluat. Ghemotocul este scufundat apoi într-o baie de ulei pentru 5 minute.

La final, rezultă un produs ca din revistă – care stă alături de preparate de top din fiecare țară membră a Uniunii Europene, alese cu grijă și prezentate de bucătari apreciați pe tot globul.

Precum nuga din Alicante, cunoscutul desert spaniol prezentat în această carte de chef Quique Dacosta – premiat cu 3 stele Michelin sau orezul ideal pentru risotto, din Verona, Italia.

Sunt în total 27 de rețete în această carte, iar fiecărei țări îi sunt atribuite câte trei secțiuni. Prima dată este prezentat ingredientul cu indicație geografică protejată. Urmează povestea bucătarului, iar la final rețeta propriu-zisă cu lista de ingrediente și modul de preparare.

În acest fel, reprezentanții Comisiei Europene vor să aducă în centrul atenției produsele certificate european pentru care garantează calitatea și autenticitatea.

Articol recomandat de sport.ro
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Ce face marea campioană Monica Roșu, la 20 de ani după ce s-a retras din gimnastică. "E o altă carieră"
Citește și...
Chef Scărlătescu a realizat o carte de bucate digitală, ajutat de inteligența artificială. ”Eu vin din altă epocă”
Chef Scărlătescu a realizat o carte de bucate digitală, ajutat de inteligența artificială. ”Eu vin din altă epocă”

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații Masterchef România, a lansat o carte de bucate digitală, realizată cu ajutorul unei aplicații bazate pe inteligența artificială.  

Carte de bucate digitală, lansată de chefi faimoși din România. E gratuită, dar cititorii sunt rugați să facă donații
Carte de bucate digitală, lansată de chefi faimoși din România. E gratuită, dar cititorii sunt rugați să facă donații

Mâncarea bună ne readuce pofta de viață. Convinși de asta, 29 de bucătari din toată țara, printre care și chefi români care reprezintă restaurante cu stele Michelin la nivel mondial, și-au reunit rețetele într-o carte de bucate digitală.

Laura Cosoi a gatit la Targul de Carte de la Frankfurt. Vedeta a castigat un important premiu pentru cartea sa de bucate
Laura Cosoi a gatit la Targul de Carte de la Frankfurt. Vedeta a castigat un important premiu pentru cartea sa de bucate

Laura Cosoi a facut o demonstratie culinara la Targul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare din lume.

Recomandări
ANM a prelungit avertizările de vreme rea: vânt puternic, ninsori și viscol. HARTĂ
ANM a prelungit avertizările de vreme rea: vânt puternic, ninsori și viscol. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică și mai multe atenționări și avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu, ce vizează intensificări ale vântului, ninsori, polei și viscol, în mare parte din țară.

Volodimir Zelenski ar urma să facă o concesie majoră pentru pace în Ucraina
Volodimir Zelenski ar urma să facă o concesie majoră pentru pace în Ucraina

Rusia a lovit fără milă blocuri de locuințe, chiar și în ziua de Crăciun. Valul de drone și rachete a ucis joi cel puțin 5 oameni și a rănit zeci, în mai multe orașe ucrainene.

Plan Roșu de Intervenție activat, în urma unui accident între 10 mașini, în județul Olt. 27 de persoane implicate
Plan Roșu de Intervenție activat, în urma unui accident între 10 mașini, în județul Olt. 27 de persoane implicate

Un accident de amploare s-a produs pe Drumul Expres 12, în zona localității Optași Măgura, județul Olt, unde 10 autoturisme au fost implicate într-o coliziune în care se aflau aproximativ 27 de persoane.