Comisia Europeană a lansat propria carte de bucate, ”Senzațional”. Exact așa cum este și preparatul care reprezintă România

×
Codul embed a fost copiat

Comisia Europeană și-a lansat propria carte de bucate. Denumită nu întâmplător – „Senzațional”, cartea este o colecție de rețete spectaculoase din fiecare stat membru al Uniunii.

România se mândrește cu o pâine coaptă cu telemea de Ibănești și sos de brânză de capră. De altfel, fiecare preparat atent ales de comisari pentru această carte de rețete are în centru un ingredient certificat european.

Faceți cunoștință cu „pâinea românească coaptă cu telemea de Ibănești și sos de brânză de capră”. Este rețeta cu specific românesc care i-a cucerit pe comisarii europeni și care au decis să o includă în „Senzațional” – cartea de bucate lansată de Comisia Europeană. Rețeta îi aparține lui Alex Petricean, unul dintre cei mai apreciați chefi de la noi.

Alex Petricean, chef: „Am primit un e-mail din partea unui comisar european care s-a ocupat de curatorierea acestei cărți de bucate. A fost ales cel mai bun fotograf de food din lume. A venit în România, a făcut pozele produsului.”

Preparatul are în centru telemeaua de Ibănești, un produs certificat european încă din 2015.

Citește și
cina
Carte de bucate digitală, lansată de chefi faimoși din România. E gratuită, dar cititorii sunt rugați să facă donații

Alex Petricean, chef: „Telemeaua de Ibănești a fost aleasă pentru că indică foarte bine cine suntem noi ca români. Cum mâncăm brânza, calitatea laptelui pe care o avem în această țară, salinitatea, echilibrul din mâncarea românească. Preparatul a fost adaptat pentru acest produs.”

Mâncarea tradițională românească ce arată ca în reviste

În jurul brânzei, cheful a construit o combinație de gusturi. Toate românești. Ingredientele sunt îmbrăcate într-un aluat. Ghemotocul este scufundat apoi într-o baie de ulei pentru 5 minute.

La final, rezultă un produs ca din revistă – care stă alături de preparate de top din fiecare țară membră a Uniunii Europene, alese cu grijă și prezentate de bucătari apreciați pe tot globul.

Precum nuga din Alicante, cunoscutul desert spaniol prezentat în această carte de chef Quique Dacosta – premiat cu 3 stele Michelin sau orezul ideal pentru risotto, din Verona, Italia.

Sunt în total 27 de rețete în această carte, iar fiecărei țări îi sunt atribuite câte trei secțiuni. Prima dată este prezentat ingredientul cu indicație geografică protejată. Urmează povestea bucătarului, iar la final rețeta propriu-zisă cu lista de ingrediente și modul de preparare.

În acest fel, reprezentanții Comisiei Europene vor să aducă în centrul atenției produsele certificate european pentru care garantează calitatea și autenticitatea.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Chef Scărlătescu a realizat o carte de bucate digitală, ajutat de inteligența artificială. ”Eu vin din altă epocă”
Chef Scărlătescu a realizat o carte de bucate digitală, ajutat de inteligența artificială. ”Eu vin din altă epocă”

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații Masterchef România, a lansat o carte de bucate digitală, realizată cu ajutorul unei aplicații bazate pe inteligența artificială.  

Carte de bucate digitală, lansată de chefi faimoși din România. E gratuită, dar cititorii sunt rugați să facă donații
Carte de bucate digitală, lansată de chefi faimoși din România. E gratuită, dar cititorii sunt rugați să facă donații

Mâncarea bună ne readuce pofta de viață. Convinși de asta, 29 de bucătari din toată țara, printre care și chefi români care reprezintă restaurante cu stele Michelin la nivel mondial, și-au reunit rețetele într-o carte de bucate digitală.

Laura Cosoi a gatit la Targul de Carte de la Frankfurt. Vedeta a castigat un important premiu pentru cartea sa de bucate
Laura Cosoi a gatit la Targul de Carte de la Frankfurt. Vedeta a castigat un important premiu pentru cartea sa de bucate

Laura Cosoi a facut o demonstratie culinara la Targul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare din lume.

Recomandări
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug

Discuțiile aprinse din jurul coaliției de guvernare sunt aproape de sfârșit. Liderii pro-europeni au fost duminică la consultări cu președintele Klaus Iohannis, care a amânat să anunțe propunerea de premier.  

Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”
Mall-urile și piețele, invadate de români cu febra Crăciunului: ”Am încheiat astăzi. 1.000 de lei, cam așa”. ”Trăim bine!”

“Doar iau ceva repede din magazin și gata”. Asta și-au spus încrezători majoritatea românilor, în ultimul weekend dinaintea Crăciunului. Apoi s-au trezit la capătul numeroaselor cozi, formate de alți optimiști ca ei.  

Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern
Lista finală a miniștrilor PSD, PNL și UDMR. Surprizele care apar pentru prima dată într-un guvern

Partidele pro-europene care negociază pentru formarea Guvernului au ajuns, duminică seară, la un acord, atât asupra împărţirii ministerelor, cât şi asupra celor care vor prelua portofoliile.