Comisia Europeană, despre legile Justiţiei din România: Urmărim procesul legislativ
Comisia Europeană anunţă luni că urmăreşte îndeaproape procesul legislativ din România şi posibilele modificări ale legilor justiţiei şi ale codurilor penale, subliniind importanţa consultării Comisiei de la Veneţia şi asigurarea transparenţei.
"Comisia urmăreşte îndeaproape procesul legislativ din România şi posibilele modificăi ale legilor justiţi şi ale codurilor penale. În cel mai recent raport, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (CVM), Comisia a subliniat că Guvernul şi Parlamentul ar trebui să asigure un proces legislativ deschis, transparent şi constructiv privind legile justiţei. De asemenea, Comisia a subliniat în mod clar importanţa consultării Comisiei de la Veneţia, ca o parte esenţială a generării de încredere în aceste reforme", se arată într-un răspuns al Comisiei Europene.
În documentul citat, remis agenţiei Mediafax, se arată că în cursul săptămânii trecute, Consiliul a adoptat concluziile privind cel mai recent raport al MCV, care "solicită autorităţilor române să abordeze în totalitate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Comisia juridică a Senatului a dat luni raport favorabil cu amendamente admise la Legea ANI, care prevede că interdicţiile aplicate parlamentarilor pe baza rapoartelor ANI şi la care s-a constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007-2013 încetează de drept. În Parlament se află şi legea privind statutul magistraţilor, modificările la codurile penale, pentru punerea în acord cu deciziile CCR, dar şi organizarea judiciară.
Sursa: Mediafax
Etichete: Comisia Europeana, Comisia de la Veneția, legile justiției,
Dată publicare:
18-12-2017 20:30