Coloană de zeci de kilometri la ieșirea din Marea Britanie. Autoritățile împart apă și alimente șoferilor

26-12-2020 14:52


Peste 4.500 de camioane, dintre numărul uriaş de camioane blocate de zile întregi în portul britanic Dover, au traversat vineri Canalul Mânecii.

Marea Britanie a mobilizat peste 1.000 de militari pentru a accelera testarea pentru coronavirus, transmite Reuters.

Joi au fost reluate serviciile cu feribotul între Dover şi portul francez Calais, punând capăt blocadei impuse de Franţa timp de mai multe zile, în urma descoperirii unei noi tulpine a coronavirusului în Anglia, transmite News.ro.

Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a afirmat, vineri, pe Twitter că au fost efectuate peste 10.000 de teste coronavirus asupra şoferilor de camioane şi doar 24 dintre aceştia au dat rezultate pozitive.

„Peste 4.500 de vehicule grele (vehicule grele) s-au întors peste Canal", a spus Shapps.

Presa britanică a declarat că autorităţile britanice au trimis 800 de soldaţi pentru a-i sprijini pe alţi 300 desfăşuraţi iniţial. Soldaţii au verificat vehiculele şi documentele şoferilor la intrarea în port. Într-un caz, oficialii francezi, care se aflau în Dover pentru a ajuta la eliminarea restantei, au fost văzuţi administrând un tampon nazal unui şofer. Guvernele francez şi britanic au fost de acord să pună capăt blocadei marţi, dar autorităţile britanice au spus că vor dura zile pentru a şterge şirurile lungi de camioane.

Și în prezent coloana se întinde pe zeci de kilometri, mulți șoferi așteptând să fie testați.

George, șofer român: „De ieri (n.r. 25 decembrie) de la 08:00 până acum am făcut 2 km. Mai am de parcurs încă 36 (n.r. kilometri) și mai trebuie să fac și testul.”

Mai mult, autoritățile au intervenit pentru a le împărți celor care sunt blocați apă și alimente.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO