Cineastul iranian Dariush Mihrjui şi soţia sa, ucişi de fostul grădinar din cauza unei dispute financiare
Regizorul de film iranian Dariush Mehrjui a fost înjunghiat mortal la 15 octombrie, împreună cu soţia sa, de fostul său grădinar din cauza unei dispute financiare.
„Principalul suspect lucra ca grădinar în vila domnului Mehrjui şi îi purta ranchiună din cauza unor probleme financiare”, a explicat şeful justiţiei pentru provincia Alborz, în apropiere de Teheran, Hossein Fazeli-Harikandi, a anunţat luni justiţia iraniană, scrie AFP, conform News.ro.
Potrivit acestuia, regizorul îi datora fostului său angajat 300 de milioane de riali (aproximativ 600 de euro).
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Emoţiile au fost puternice în Iran după aflarea veştii morţii lui Dariush Mehrjui, un pionier al cinematografiei iraniene, care a fost înjunghiat mortal la vârsta de 83 de ani, la 15 octombrie, împreună cu soţia sa Vahideh Mohammadifar, o scenaristă în vârstă de 54 de ani, în locuinţa lor din Karaj, la vest de capitala iraniană.
În total, patru persoane au fost implicate în această crimă. Aceştia au intrat în vilă, iar fostul grădinar l-a lovit şi apoi l-a înjunghiat în gât pe Dariush Mehrjui, în timp ce acesta se uita la televizor. Soţia sa a fost ucisă în dormitorul ei, potrivit instanţei.
Numeroşi cineaşti iranieni, printre care Jafar Panahi şi Mohammad Rasoulof, au participat la funeraliile lui Mehrjui, autorul filmului „The Cow” din 1969, şi ale soţiei sale, la 18 octombrie, la Teheran.
În aceeaşi zi, ministrul de Interne Ahmad Vahidi a exclus orice „legătură între această crimă şi asasinatele în serie” de intelectuali disidenţi comise de poliţia secretă a ţării în 1998.