"Un maestru al deghizarii". Cine e liderul gruparii Boko Haram, responsabil cu masacrarea a 16.000 de oameni

Ultima actualizare: 19-01-2015 06:56
Abubakar Shekau

Abubakar Shekau, liderul gruparii islamiste Boko Haram, este descris drept un nebun caruia ii place sa ucida oameni si care, de-a lungul a sase ani, a fost responsabil de moartea a 16.000 de persoane.

De altfel, Abubakar Shekau este unul dintre cei mai cautati oameni din lume, SUA punand o recompensa de sapte milioane de dolari pe capul lui, potrivit Daily Mail.

Islamistul este cunoscut ca un "maestru al deghizarii" si foloseste mai multe nume, lucru care a dus la un mister in privinta identitatii sale reale. Din 2009, de cand conduce gruparea Boko Haram, peste 16.000 de persoane au fost ucise de aceasta organizatie.

Ultimul act de cruzime a fost uciderea a circa 2.500 de oameni, din doua sate nigeriene.

Citeste si: Masacrul UITAT din Nigeria. In timpul atacului de la Charlie Hebdo, islamistii Boko Haram au ucis 2.000 de oameni

Saptamana trecuta, militantii Boko Haram ar fi folosit mai multe fetite, cu varste chiar si de zece ani, pe care le-au pus sa comita atentate sinucigase cu bomba. Cel putin 19 oameni au murit atunci.

Expertii spun ca Shekau ar comunica foarte rar in mod direct cu asa-zisii soldati, ci ca mai degraba da ordinele unui grup restrans de comandanti de incredere. Varsta lui nu este cunoscuta, insa ar fi undeva intre 38 si 49 de ani. Acesta ar avea o sotie si trei copii.

Boko Haram, in traducere "Educatia occidentala este interzisa", i-a felicitat, prin vocea liderului sau, pe teroristii din Paris. In aprilie 2014, Shekau s-a laudat ca rapeste fete.

In privinta nebuniei lui Abubakar Shekau, exista zvonuri ca acesta ar fi evadat dintr-un spital nigerian de psihiatrie, in anii '90.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO