Declaratie controversata a Papei Francisc: Daca un prieten spune lucruri rele despre mama mea, ii pot da un pumn

×
Codul embed a fost copiat

Vaticanul a fost nevoit sa dea explicatii pentru a apara o declaratie controversata a Papei.

Suveranul Pontif le-a vorbit jurnalistilor despre limitele libertatii de expresie si - pentru a exemplifica - a adus in discutie o lovitura cu pumnul.

"Nu trebuie sa provoci, sa insulti religia altora", a mai adaugat Suvernaul Pontif, desi a tinut, de asemenea, sa sublinieze ca religia nu trebuie folosita ca motiv pentru a omori si a declansa razboaie.

Vaticanul a aparat gestul si a declarat ca Sfantul Parinte s-a exprimat colocvial. Totodata, cuvintele lui nu au avut scopul de a legitima folosirea violentei.

Papa Francisc: "In mod normal, nu trebuie sa actionam violent. Dar daca Gasparo, un bun prieten, spune lucruri rele despre mama mea, ii pot da un pumn, este normal."

Citește și
Papa Francisc
Papa Francisc, despre masacrul de la Paris: "Asistam la un razboi mondial derulat prin secvente mici"
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Papa Francisc le-a tinut vineri o adevarata lectie autoritatilor filipineze, in prima zi a vizitei sale in arhipelag, indemnandu-le sa lupte impotriva coruptiei si condamnand vehement "inegalitatile sociale scandaloase", relateaza Mediafax

Este necesara "ruperea lanturilor nedreptatii si oprimarii care provoaca inegalitati sociale evidente - si cu adevarat scandaloase", le-a transmis Papa autoritatilor reunite la palatul prezidential, indemnand la o "reforma" a structurilor sociale.

Fiecare sa-si "proclame refuzul ferm al oricarei forme de coruptie, care deturneaza resursele destinate celor saraci", a insistat el.

Papa a sosit joi seara in Filipine, un adevarat bastion catolic in Asia, subminat insa de saracie si deturnarea bogatiilor, intr-o vizita de cinci zile. Aproximativ un sfert din populatia arhipelagului, adica 25 de milioane de persoane, traieste cu mai putin de 60 de centi americani pe zi, potrivit ultimelor estimari oficiale.
 

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Papa Francisc despre libertatea de expresie: Este drept fundamental, dar NU permit<b>e</b> insultarea credintei
Papa Francisc despre libertatea de expresie: Este drept fundamental, dar NU permite insultarea credintei

Papa Francisc este de acord ca libertatea de exprimare este un "drept fundamental" daca opinia serveste binelui comun, subliniind insa ca acest principiu nu autorizeaza "insultarea credintei altora".

Papa Francisc, despre masacrul de la Paris:
Papa Francisc, despre masacrul de la Paris: "Asistam la un razboi mondial derulat prin secvente mici"

Papa Francisc a denuntat "forme deviante ale religiei" care, in opinia lui, s-ar afla la originea "masacrului tragic" de la Paris, unde 17 persoane au fost ucise in trei atacuri teroriste, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.