Un agent ar fi declanșat scandalul convorbirii telefonice dintre Trump și Zelenski
Cotidianul New York Times dezvăluie, joi, că persoana care a dezvăluit, pentru prima dată, controversata discuţie telefonică dintre Donald Trump şi președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi angajat CIA.
Potrivit publicaţiei, care se bazează pe trei surse cunoscându-i identitatea, bărbatul era repartizat la Casa Albă, dar între timp s-a întors în cadrul Central Intelligence Agency (CIA).
Plângerea acestuia, care datează din 12 august şi al cărei conţinut a fost făcut public joi, sugerează în principal că are o pregătire de analist, cunoaşte în detaliu politica Statelor Unite pentru Europa şi că are o "bună înţelegere" a politicii din Ucraina, a adăugat NYT.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Agentul serviciilor secrete americane a subliniat, de asemenea, că nu a fost martor direct la discuţia telefonică şi că a fost pus la curent în cadrul "relaţiilor regulate inter-agenţii".
Andrew Bakaj, unul dintre avocaţii avertizorului de integritate, a refuzat să comenteze aceste informaţii, scrie Agerpres.
Transcriptul discuţiei telefonice dintre Trump şi Zelenski din 25 iulie a fost dat publicităţii ca urmare a scandalului declanşat în SUA în urma acuzaţiilor că Trump l-ar fi îndemnat pe preşedintele ucrainean ca autorităţile de la Kiev să-l investigheze pe fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, posibilul său rival la prezidenţialele de anul viitor.
În urma scandalului declanşat în SUA de acest caz, democraţii, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au anunţat marţi lansarea unei anchete oficiale în vederea punerii sub acuzare a preşedintelui, care poate duce la destituirea acestuia (impeachment).