Cinci persoane au fost arestate in legatura cu atacul terorist din Kenya, soldat cu 147 de morti si 104 raniti


Ultimul update: Marti 07 Aprilie 2015 07:05
Data publicarii: Sambata 04 Aprilie 2015 09:42
Categorie: Stiri externe
kenya

Politia kenyana a arestat cinci persoane suspectate de implicare in comiterea atacului terorist de la Universitatea din Garissa, in estul Kenyei, soldat cu 147 de morti, a anuntat vineri ministrul kenyan de Interne, Joseph Nkaissery, relateaza CNN.

In total, 147 de persoane, dintre care 142 de studenti, au fost ucise in atacul comis joi la Garissa de catre membri ai organizatiei islamiste sunnite Al-Shabaab, a anuntat ministrul kenyan de Interne, potrivit Mediafax.

De asemenea, 104 persoane au fost ranite, dintre care 19 se afla in stare critica, a adaugat Nkaissery.

Militanti ai organizatiei isamiste Al-Shabaab au luat ostatici 815 studenti la Universitatea din Garissa, iar autoritatile au reusit sa salveze cel putin 500. Zeci de studenti au fost executati sumar dupa ce le-au raspuns atacatorilor ca erau crestini.

Guvernul de la Nairobi a inchis universitatea pentru o perioada nedeterminata si urmeaza sa consolideze masurile de securitate in tara in contextul in care Al-Shabaab, afiliata la reteaua terorista Al-Qaida, a amenintat ca va comite noi atacuri pe teritoriul Kenyei atat timp cat aceasta tara va participa la operatiunile militare din Somalia impotriva acestei miscari sunnite.

Kenya participa la operatiunile din Somalia ale Uniunii Africane, care a mobilizat 20.000 de militari pentru a ajuta Guvernul de la Mogadishu in lupta impotriva insurgentilor din cadrul Al-Shabaab.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO