China aprobă utilizarea unui medicament împotriva HIV pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
China a autorizat, luni, pastila Azvudine, destinată anumitor infecţii cu virusul HIV-1, pentru a fi folosită şi în tratamentul paciențlor care sunt bolnavi de Covid, relatează Reuters.
Disponibilitatea vaccinurilor şi tratamentelor eficiente împotriva coronaviruslui este esenţială pentrupolitica ”zero-Covid” a Chinei, care îşi propune să elimine fiecare focar – oricât de mic – şi se bazează pe testarea în masă şi pe carantina strictă, informează News.ro.
Pastila Azvudine, pe care China a aprobat-o în iulie anul trecut pentru a trata anumite infecţii cu virusul HIV-1, a primit undă verde condiţionată pentru a trata pacienţii adulţi cu COVID ”de tip normal”, a anunţat Administraţia Naţională a Produselor Medicale într-un comunicat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Tipul normal” de Covid este un termen pe care China îl foloseşte pentru a se referi la infecţiile cu coronavirus, care prezintă semne de pneumonie, dar boala nu a ajuns într-un stadiu avansat.
China a permis în februarie utilizarea tratamentului administrat pe cale orală Paxlovid produs de Pfizer adulţilor cu simptome uşoare şi moderate şi cu risc ridicat de a evolua către o afecţiune severă. În 2020, Beijingul a aprobat utilizarea capsulelor Lianhuaqingwen, o formulă în stilul medicinei tradiţionale chinezeşti, pentru a atenua simptomele de Covid, precum febra şi tusea.
Într-un studiu clinic în stadiu avansat, 40,4% dintre pacienţii care au luat Azvudine au prezentat o îmbunătăţire a simptomelor la şapte zile după prima utilizare a medicamentului, comparativ cu 10,9% în grupul de control, a precizat compania Genuine Biotech, din provincia Henan, într-un comunicat la începutul acestei luni, fără a oferi alte detalii.
Alte companii chineze care dezvoltă potenţiale tratamente pe cale orală pentru tratarea Covidului sunt Shanghai Junshi Biosciences şi Kintor Pharmaceutical.
Sursa: News.ro
Etichete: coronavirus, China, pastila, hiv, tratamente,
Dată publicare:
25-07-2022 17:35