China a construit prima "bază spaţială marţiană". Unde se află de fapt. GALERIE FOTO
China a inaugurat o bază simulând condiţiile de pe Marte, în deşertul Gobi.
O impresionantă bază spaţială educativă, care îşi propune să le prezinte vizitatorilor cum ar arăta viaţa pe planeta Marte, s-a deschis pentru public miercuri în China, într-o regiune izolată din deşertul Gobi (nord-vest), potrivit AFP.
Vezi imagini cu baza marţiană a Chinei în galeria foto
Primii oaspeţi ai ''Bazei Marte 1'' au fost mai mulţi adolescenţi, care au vizitat construcţiile albe înălţate în mijlocul colinelor aride.
Inaugurarea bazei are loc în momentul în care China recuperează încetul cu încetul întârzierea faţă de Statele Unite şi Rusia în ceea ce priveşte explorarea spaţială. Una dintre ambiţiile China este de a trimite, la un moment dat, un om pe Lună.
Agenţia spaţială chineză plănuieşte să trimită un vehicul teleghidat pe Planeta Roşie anul viitor.
Baza spaţială din deşert, instalată în provincia Gansu, este alcătuită dintr-un dom argintiu şi nouă module, care adăpostesc spaţii pentru locuit, o cameră de control, o seră sau o cameră etanşă.
După ce s-au îmbrăcat cu combinezoane, adolescenţii au plecat la o plimbare prin deşert, unde au explorat peisajul care aminteşte de cel de pe Marte. Oraşul cel mai apropiat de baza spaţială este Jinchang, situat la circa 40 de kilometri.
Iniţiativa a primit sprijin din partea Centrului astronauţilor din China şi a China Intercontinental Communication Centre (CICC), o companie de stat din domeniul producţiei audio-vizuale.
Baza are ca obiectiv popularizarea cunoştinţelor spaţiale în rândul elevilor, dar ar trebui, de asemenea, să primească şi turişti, au precizat organizatorii.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Agerpres
Etichete: China, Marte, explorare, misiuni spatiale,
Dată publicare:
17-04-2019 17:53