Cererea privind anularea rezultatului din Pennsylvania, judecată marți. Ce înseamnă asta pentru Trump
Echipa de campanie a lui Donald Trump este audiată marţi de către un judecător din Pennsylvania, care va examina cererea de anulare a rezultatului alegerilor prezidenţiale în acest stat.
În cazul în care cererea va fi respinsă, multiplele recursuri formulate în justiție ar putea pica, relatează Reuters, citat de News.ro.
Reclamanţii, care au sesizat justiţia în data de 9 noiembrie, cer invalidarea victoriei lui Joe Biden în Pennsylvania.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Echipa preşedintelui în exerciţiu a depus numeroase plângeri în mai multe state, cu scopul de a contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, însă nu a obţinut câştig de cauză în vreuna dintre ele.
În cazul în care justiţia din Pennsylvania îi respinge cererea, Donald Trump nu va mai avea nicio speranţă să răstoarne rezultatul votului.
Statul său major - care şi-a redus amploarea solicitărilor - consideră că unii alegători care au votat prin corespondenţă au fost autorizaţi ilegal să voteze din nou după ce au invalidat buletinele de vot.
Secretarul de Stat din Pennsylvania, Kathy Boockvar, urmează să certifice rezultatul alegerilor la 23 noiembrie.
Judecătorul Matthew Brann, însărcinat să examineze plângerea, urmează aşadar să se pronunţe rapid în acest dosar.
Trei dintre avocaţii care reprezintă echipa de campanie a lui Donald Trump au cerut luni să iasă din dosar. Ei au anunţat că au primit acordul clientului lor în acest sens, însă nu au dat explicaţii.
Judecătorul Brann le-a dat câştig de cauză la doi dintre ei. Alt avocat, angajat în aceeaşi zi, a cerut în zadar o amânare a audierii.
Unii experţi în drept electoral consideră că recursurile în serie depuse de echipele preşedintelui în exerciţiu au puţine şanse să răstoarne rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie şi că vizează, mai degrabă, o păstrare a capitalului politic al lui Trump sau o strângere de fonduri.