Cererea privind anularea rezultatului din Pennsylvania, judecată marți. Ce înseamnă asta pentru Trump

Ultima actualizare: 17-11-2020 17:40
donald trump
Getty

Echipa de campanie a lui Donald Trump este audiată marţi de către un judecător din Pennsylvania, care va examina cererea de anulare a rezultatului alegerilor prezidenţiale în acest stat.

În cazul în care cererea va fi respinsă, multiplele recursuri formulate în justiție ar putea pica, relatează Reuters, citat de News.ro.

Reclamanţii, care au sesizat justiţia în data de 9 noiembrie, cer invalidarea victoriei lui Joe Biden în Pennsylvania.

Echipa preşedintelui în exerciţiu a depus numeroase plângeri în mai multe state, cu scopul de a contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, însă nu a obţinut câştig de cauză în vreuna dintre ele.

În cazul în care justiţia din Pennsylvania îi respinge cererea, Donald Trump nu va mai avea nicio speranţă să răstoarne rezultatul votului.

Statul său major - care şi-a redus amploarea solicitărilor - consideră că unii alegători care au votat prin corespondenţă au fost autorizaţi ilegal să voteze din nou după ce au invalidat buletinele de vot.

Secretarul de Stat din Pennsylvania, Kathy Boockvar, urmează să certifice rezultatul alegerilor la 23 noiembrie.

Judecătorul Matthew Brann, însărcinat să examineze plângerea, urmează aşadar să se pronunţe rapid în acest dosar.

Trei dintre avocaţii care reprezintă echipa de campanie a lui Donald Trump au cerut luni să iasă din dosar. Ei au anunţat că au primit acordul clientului lor în acest sens, însă nu au dat explicaţii.

Judecătorul Brann le-a dat câştig de cauză la doi dintre ei. Alt avocat, angajat în aceeaşi zi, a cerut în zadar o amânare a audierii.

Unii experţi în drept electoral consideră că recursurile în serie depuse de echipele preşedintelui în exerciţiu au puţine şanse să răstoarne rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie şi că vizează, mai degrabă, o păstrare a capitalului politic al lui Trump sau o strângere de fonduri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO