Trump își atribuie meritul pentru vaccinurile anti-Covid, care vor pune capăt „ciumei chinezești”

Ultima actualizare: 17-11-2020 16:12
Trump
Getty

Donald Trump a scris o postare pe Twitter în care subliniază faptul că primele două vaccinuri împotriva Covid-19 au fost realizate în timpul mandatului său.

„Alt vaccin tocmai a fost anunţat. De data aceasta de către Moderna, cu 95% eficacitate. Pentru toți marii „istorici”, vă rog să vă amintiți că aceste descoperiri importante, care vor pune capăt ciumei chinezești, au fost făcute în timpul mandatului meu”, a scris Trump pe Twitter.

Trump a fost felicitat de către fiica sa, Ivanka Trump, şi de către secretarul Sănătăţii şi Serviciilor Sociale Alex Azar, care au menționat eficienţa Operaţiunii Warp Speed a lui Donald Trump în vederea asigurării vaccinării populaţiei americane.

Potrivit cotidianului The Washington Post (WP), Moderna a primit în aprilie 483 de milioane de dolari de la Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Sociale, în cadrul programului Warp Speed.

Donald Trump, aproape total absent de la orice eveniment public după alegerile prezidenţaile, a ieşit din umbră vineri şi a luat cuvântul, pentru prima oară de la anunţarea înfrângerii sale de către Joe Biden.

El a promis ca distribuirea primelor doze de vaccin persoanelor cu risc este „o chestiune de săptămâni”, potrivit AFP.

Preşedintele american în exerciţiu s-a felicitat şi săptămâna trecută cu privire la crearea unui vaccin eficient 90% al laboratoarelor american Pfizer şi german BioNtech.

Pfizer a deminţit atunci, imediat, orice implicare financiară a Guvernului Trump în descoperirea sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO