Cele mai populare nume de copii în Europa. Ce preferințe au românii când vine vorba de bebelușii lor
Datele statistice publicate de fiecare țară arată care sunt cele mai comune nume de băieți și fete în Uniunea Europeană, Norvegia, Elveția, Anglia și Țara Galilor.
Numele date nou-născuților vorbesc despre societățile în care aceștia vor crește, numele reflectând fie tradiții adânc înrădăcinate, fie tendințe actuale, arată o analiză realizată de Euronews, citată de Spot Media.
Multe site-uri sunt specializate în a-i ghida sau a-i inspira pe părinți în alegerea numelor copiilor lor, toate bazându-se adesea pe surse similare: oficiile naționale de statistică, care afișează primele nume înregistrate în registrele de stare civilă, în fiecare an.
Toate statele membre ale UE le publică, cu excepția Germaniei, unde nu există un recensământ național al prenumelor. În ceea ce privește Grecia și Cipru, informațiile datează de la recensământul populației din 2011, în timp ce datele din România nu sunt actualizate, iar institutul de statistică al acestora nu a răspuns la solicitările jurnaliștilor de la Euronews.
Cele mai populare nume de băieți în statele membre UE, Norvegia, Elveția, Anglia și Țara Galilor în 2021
Pentru băieți, Noah este cel mai răspândit nume de băieți, în cele mai multe dintre țări.
Acesta se află în fruntea listei în șase țări, cum ar fi Germania, Belgia, Olanda și Suedia, dar și Elveția și Anglia și Țara Galilor la un loc.
Jakub este cel de-al doilea nume, utilizat de părinții din Cehia, Norvegia (Jakob) și Slovacia, în timp ce George este cel mai dat nume în Grecia și Bulgaria, cu variante locale (Georgi / Georgios).
Cele mai populare nume de fete în statele membre ale UE, Norvegia, Elveția, Anglia și Țara Galilor în 2021
Pentru fete, Maria este numele de top în cele mai multe țări.
În patru țări precum Bulgaria, Cipru, Finlanda și Portugalia, s-au născut mai multe Maria decât în orice altă țară.
La aceste țări se adaugă Grecia cu Maria și România cu numele compus Ana-Maria.
Ce nume aleg părinții din restul țărilor din UE pentru copiii lor, în articolul publicat de jurnaliștii Spot Media.