Cel mai friguros oraș din lume a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultimii 20 de ani. Au fost -62,7 grade Celsius
Orașul Yakutsk din estul Siberiei a înregistrat, miercuri, o temperatură de -62,7 grade Celsius, cea mai scăzută din ultimii peste 20 de ani, au anunțat meteorologii.
Cu doar două zile înainte, în Yakutsk, care este considerat cel mai friguros oraș din lume, au fost înregistrate - 50 de grade Celsius, notează CNN.
În Yakutsk, ianuarie este cea mai rece lună din an și, deși sunt obișnuiți cu temperaturile scăzute, locuitorii iau măsuri de precauție suplimentare pentru a se încălzi.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Iernile din Yakutsk pot fi extreme, chiar și după standardele rusești. Experții spun că frigul extrem prezintă riscuri serioase pentru sănătate. Aerul este suficient de rece ca să amorțească pielea expusă, iar degerăturile sunt un pericol constant.
„Nu te poți lupta”, a declarat, pentru Reuters, un localnic echipat cu două fulare și mai multe straturi de mănuși, căciuli și glugă.
„Fie te adaptezi și te îmbraci în consecință, fie suferi”, a mai spus acesta.
Conform unei femei care vinde pește congelat la o piață locală, stratificarea hainelor este cheia. „Doar îmbrăcați-vă călduros. În straturi, ca o varză”, a spus ea.
Potrivit Universității Federale de Nord-Est din Yakutsk, „nu este o idee bună să ieși pe străzi în timpul iernii, când temperatura scade sub -40C”.
Cu o populație de aproximativ 355.500 de locuitori, Yakutsk a devenit unul dintre orașele regionale cu cea mai rapidă creștere a numărului de locuitori din Rusia.
Orașul este așezat pe permafrost continuu, un strat de pământ înghețat format din sol, pietriș și nisip care este de obicei legat împreună de gheață sub suprafața Pământului. Multe case sunt construite pe piloni de beton.
Este cunoscut pentru istoria sa de oraș minier. De aici pleacă la export diamante și cărbune.
Din cauza climei, turismul joacă un rol mic în economia locală. Totuși, există și călători care doresc să experimenteze viața în cel mai rece loc de pe pământ.