Cei patru jurnalisti francezi luati ostatici in Siria au fost eliberati

Ultima actualizare: 23-04-2014 07:05
jurnalisti siria

Patru jurnalisti francezi luati ostatici in Siria in iunie au fost gasiti de militari turci la frontiera turca, legati la maini si la ochi, a anuntat agentia de presa turca Dogan, relateaza AFP.

Cei patru barbati au fost abandonati de persoane necunoscute in noaptea de vineri spre sambata la frontiera care separa Turcia de Siria, in apropiere de micul oras turc Akçakale (sud-est), potrivit agentiei.

Edouard Elias, Didier François, Nicolas Hénin si Pierre Torres
au fost descoperiti de o patrula a armatei turce care, intr-o prima faza, a crezut ca are de-a face cu contrabandisti dar dupa ce a remarcat ca barbatii vorbeau franceza, i-a condus la un post de politie din Akçakale.

In imaginile difuzate pe posturile de televiziune turce se vad patru jurnalisti, cu parul lung si barba dar vizibil intr-o stare de sanatate buna, in timp ce intra si ies din comisariat in cursul noptii, fara a face declaratii in fata camerelor de luat vederi.

Cei patru jurnalisti luati ostatici in Siria sunt "liberi" si "intr-o stare de sanatate buna", a declarat anterior pentru AFP presedintele francez François Hollande.

Intr-o declaratie pentru AFP, seful statului a declarat ca a aflat "cu o imensa usurare in aceasta dimineata despre eliberarea a patru jurnalisti francezi" luati ostatici in Siria in iunie 2013, precizand ca cei patru sunt "intr-o stare de sanatate buna in pofida conditiilor inspaimantatoare din captivitate".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO