Cea mai valoroasă locuință din lume, scoasă la vânzare. FOTO
În sudul Franței este considerată a se afla cea mai valoroasă locuință din lume.
Proprietarul Villei Les Cèdres, o casă cu o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați, pe un teren de 14 hectare, speră să obțină un preț cât mai bun pentru frumoasa clădire.
Celebra locuință are un preț de listă de 350 milioane de euro, echivalentul a 410 milioane dolari. Actualul proprietar al casei este un italian, pe numele său Davide Campari-Milano, care consideră că poprietatea sa îmbină istoria și luxul, iar în plus se bucură de o locație privilegiată, de-a lungul coastei, Saint-Jean-Cap- Ferrat. Toate aceste elemente au trasformat-o în cea mai scumpă clădire rezidențială din istorie.
Les Cèdres a fost construită în 1830 și a fost cumpărată în anul 1850 de către primarul orașului Villefranche-sur-Mer, iar acolo a funcționat o fermă de măslini. Acesta este și motivul pentru care în curte există măslini cu o vechime de peste 300 de ani.
Urmașii primarului au vândut proprietatea regelui belgian Leopold al II-lea în anul 1904.
După ce porțile vilei se deschid, un drum lung se zărește, înconjurat fiind de palmieri și cedri. O statuie a zeiței Athena, îmbrăcată cu o tunică de marmură, stă impunătoare la intrarea în somptuoasa clădiri.
Interiorul clădirii este realizat în spiritul Belle Epoque, cu camere înalte și spațioase, prevăzute cu candelabre.
Locuința deține o colecție impresionantă de portrete din secolul XIX, o bibliotecă impresionată, care conține peste 3000 de volume și piese de mobilier rare. Proprietarul este dispus să vândă inclusiv piesele de mobilier.
În anul 1924, după 15 ani de la moartea lui Leopold, Villa Les Cèdres a fost achiziționată de familia Marnier-Lapostolle, industriașii cunoscuți pentru producția de lichioruri. Timp de 80 de ani, familia a cultivat plantele exotice care umpleu terenurile amenajate.
Les Cèdres a rămas în familia Marnier-Lapostolle până în anul 2016, când Campari a achiziționat societatea mamă care producea lichiorurile.
Sursa: Bloomberg
Etichete: locuinte, istorie, vila, rezidentiat, proprietate,
Dată publicare:
12-10-2017 14:43