Ce se întâmplă cu adepții sectei groazei din Kenya, care se înfometează pentru a-l întâlni pe Iisus. Continuă să refuze hrana
Psihiatrii vor evalua supraviețuitorii sectei groazei din Kenya, care se înfometează pentru a-l întâlni pe Iisus, deoarece aceștia continuă să refuze hrana.
Un tribunal kenyan a ordonat ca 64 de adepți ai cultului controversat să fie supuși unei evaluări psihiatrice, deoarece aceștia continuă să refuze să mănânce, scrie CNN.
Adepții au fost acuzați de tentativă de sinucidere, luni, după ce au refuzat în mod insistent mesele care le-au fost oferite în urma salvării lor din pădurea Shakahola, în aprilie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liderul cultului, controversatul tele-evanghelist Paul Nthenge Mackenzie, ar fi spălat creierul a sute de adepți ai săi pentru ca aceștia să-și înfometeze copiii înainte de a se înfometa pe ei înșiși, potrivit unor documente judiciare consultate de CNN.
Autoritățile au descoperit acum cadavrele a 318 persoane, după ce au exhumat, miercuri, alte 15 cadavre, a raportat presa locală.
Într-un tweet de joi, biroul directorului de urmărire penală din Kenya a declarat că instanța a decis că cei 64 de adepți ar trebui să fie duși la centrul de salvare și „supuși unei evaluări mentale”.
De asemenea, judecătorul a ordonat ca un „raport psihiatric confidențial pentru fiecare dintre victime să fie depus în instanță”, subliniind că aceste rapoarte nu ar trebui să fie împărtășite cu mass-media decât la indicația instanței.
O adeptă despre care procurorii spun că „a refuzat să se conformeze regulilor stabilite de instanță, inclusiv să mănânce și să bea” va fi reținută și plasată în închisoare până când cazul ei va fi audiat, pe 29 iunie, potrivit tweet-ului.
Între timp, Mackenzie și alți 29 de presupuși complici au fost mutați de la o secție de poliție în închisoare, în urma unei cereri a procurorilor, potrivit televiziunii Citizen TV, afiliată CNN.
Doar Mackenzie și asistentul său, Smart Mwakalama, au acceptat mesele, în timp ce ceilalți suspecți continuă greva foamei, a relatat aceasta.
O înregistrare video difuzată de Citizen TV, a arătat cum unii complici se prăbușeau în drum spre audieri, miercuri. Șaisprezece suspecți sunt „din ce în ce mai slăbiți” de greva foamei.
Nici Mackenzie și nici complicii săi nu au fost acuzați oficial, procurorii continuând să solicite o prelungire a perioadei de detenție pentru a permite continuarea anchetei.
Următoarea audiere a lui Mackenzie și a complicilor săi va avea loc pe 21 iunie.
Autoritățile au început să investigheze activitățile grupului în aprilie, după ce au primit un pont potrivit căruia un teren aparținând lui Mackenzie conținea gropi comune. Mackenzie a închis Biserica sa Good News International Church (GNI) și a mutat cultul în adâncul pădurii Shakahola din comitatul Kilifi, în estul Kenyei, după ce a achiziționat anul trecut o mare suprafață de teren în această zonă.