Ce s-a descoperit despre bolnavii de Covid-19 care au mers la serviciu

Ultima actualizare: 19-05-2020 21:13
teste coronavirus
Inquam Photos / George Calin

”În fabricile din Veneto, cei infectați cu Covid-19 nu i-au infectat pe colegi”, susține un proiect pilot realizat la nouă firme din regiunea Veneto, din Italia, scrie huffingtonpost.it.

Doar patru noi cazuri de coronavirus au fost descoperite după ce au fost analizate 1518 teste.

”Se pare că măsurile de protecție au funcționat”, a declarat medicul Michele Mongillo, cel care s-a ocupat de analize, conform în Corriere della Sera.

Proiectul a cuprins nouă firme mari și medii din regiunea Padova, afectată încă de la început de epidemia de coronavirus din Italia.

Opt firme incluse în proiect nu și-au încetat activitatea

 

Opt dintre cele nouă firme nu și-au întrerupt deloc activitatea, pentru că au produs bunuri considerate esențiale. În șapte firme, toate testele au fost negative. ”Paradoxal, pare că cine a rămas în familie a riscat mai mult decât cine a mers la serviciu”, notează Corriere della Sera.

Cercetătorii au făcut în același timp și teste rapide, de sânge, prin care au urmărit să detecteze anticorpii dezvoltați pentru combaterea bolii.

Mai mulți angajați s-ar fi vindecat în timp ce mergeau la serviciu

 

Rezultatul a arătat că 3,5% dintre angajați au fost infectați fără să manifeste simptomele bolii. Trei sferturi dintre aceștia sunt angajații unei firme care a rămas închisă și așteaptă să își reia activitatea.

Testele au fost efectuate între 15 și 27 aprilie. Proiectul ar putea fi extins la 15.000 de angajați care lucrează în 113 firme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO