Ce platim mai intai: rata la casa ori taxa de scolarizare a copilului?
Iata o dilema cumplita cu care se confrunta din ce in ce mai multi parinti din Statele Unite.
Cei care inca nu au copii, dar au dificultati din cauza imprumuturilor pentru casa, se vad nevoiti sa dea cu chirie camere din propria locuinta. Doar-doar mai scot un ban care sa-i ajute sa achite luna de luna ratele.
Alicia Alexander este somera si de 2 luni nu si-a putut plati rata la banca pentru apartamentul ei cu un singur dormitor, din San Diego. Asa ca a dat un anunt pentru inchirierea sufrageriei, in schimbul a 475 de dolari pe luna.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
La randul lor, Ryan si Becky Wolfe au o casa cu 3 dormitoare in Del Rey, California. Au decis sa se lipseasca de o camera, inchiriata cu 600 de dolari lunar. Pret in care intra si un raft in frigider.
Dezavantajul pierderii intimitatii in propria casa n-a impiedicat dublarea, in ultimele luni, a cifrei de afaceri din domeniul camerelor date si luate cu chirie.
Alte varste, alte probleme. Pentru majoritatea parintilor, taxele scolare pentru odrasle n-au fost nicind floare la ureche. Cu atat mai putin in aceste zile de restriste.
Leo si Pamela Poshinskas din Chicago au fost pusi in fata unei alegeri dificile: isi retrag copiii de la scoala particulara ori contracteaza un al doilea credit bancar. Au ales a doua varianta. Insumate, taxele scolare ale celor doi copii ating anual 15.000 de dolari.
Aceasta dilema ii macina probabil pe multi dintre parintii celor 6 milioane de elevi americani care invata in scoli particulare.