Ce a pățit o vedetă TikTok după ce a declarat că este „ucrainean”. Rusul a leșinat în timpul unui spectacol la aflarea veștii
Un tânăr din Rusia, vedetă pe TikTok, s-a prăbușit pe scenă, în fața publicului, după ce a primit ordin de mobilizare în armată.
Xolidayboy, pe numele lui real Ivan Minayev, a primit ordinul, luni, chiar înainte să urce pe scenă, notează BBC.
La scurt timp după aceea, i s-a făcut rău și și-a piardut cunoștința, apoi a fost dus la spital. Însă după câteva ore a fost externat.
Alegeri 2024
22:44
DOCUMENT. Alegeri parlamentare 2024. Rezultatele finale anunțate oficial de Biroul Electoral Central
21:06
Coaliția România Europeană îl vrea pe Nicușor Dan candidat la alegerile prezidențiale. Reacţia primarului Capitalei
19:11
Bogdan Peșchir, care ar fi finanțat campania electorală a lui Călin Georgescu, donații de peste un milion de euro pe TikTok
19:01
Oficial. Biroul Electoral Central a respins toate contestaţiile şi sesizările privind alegerile parlamentare din 2024
Minayev s-a născut în orașul portuar Sevastopol din Crimeea, ocupat de Rusia în 2014. Se pare că s-a mutat la Moscova în 2020.
Xolidayboy este cunoscut pentru imaginea sa publică, care, în mod neobișnuit pentru bărbații din Rusia, include purtarea de machiaj și vopsirea unghiilor.
Cu câteva zile înainte ca tânărul să primească ordinul de mobilizare, Ekaterina Mizulina, șefa Safe Internet League, s-a opus public videoclipurilor „pro-ucrainene” postate de Minayev pe rețelele de socializare. În clipuri, Xolidayboy părea să se numească „ucrainean” și spunea că anexarea Crimeei de către Rusia nu a îmbunătățit viața locuitorilor din Crimeea.
Mizulina a criticat și amenințat diverse alte celebrități și bloggeri ruși acuzați că au opinii anti-război.
Anterior, ea a cerut ca un alt TikToker, Danila Milokhin, să fie înrolat în armată din cauza unor presupuse „declarații rusofobe”, ceea ce l-ar fi determinat să fugă din țară.
În urma invaziei Rusiei în Ucraina în 2022, organismul pe care îl conduce Mizulina a cerut Roskomnadzor, organismul de supraveghere a mass-media din Rusia, să blocheze mai multe pagini Wikipedia, inclusiv „Crime de război în timpul invaziei rusești în Ucraina” și „Masacrul de la Bucha”, pe baza unor informații false nespecificate.