Ce a descoperit o femeie după ce și-a lăsat fiul de 7 ani să se joace pe telefonul ei
O mamă din Germania a avut o surpriză de-a dreptul neplăcută după ce l-a lăsat pe fiul ei de 7 ani să joace un joc pe telefonul ei mobil, informează DPA luni.
Băieţelul a cheltuit 2.753,91 de euro (3.314 dolari) pe achiziţii în aplicaţia jocului, potrivit unei declaraţii a centrului de consiliere a consumatorilor din landul din Saxonia Inferioară, dată publicităţii pentru a marca marţi Ziua internetului mai sigur.
Mama îi dăduse copilului permisiunea de a juca jocul online, dar şi acces la un voucher cu o sumă mică de credit de cheltuit. Ceea ce a uitat însă a fost că, din păcate, cardul său de credit era ataşat contului cu care se loga în aplicaţii.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Băieţelul a continuat să joace jocul în secret, se indică în declaraţia menţionată.
Potrivit lui Kathrin Koerber, expert juridic în cadrul centrului pentru consilierea consumatorilor, legislaţia germană permite copiilor să facă achiziţii fără permisiunea părinţilor în limitele banilor de buzunar - astfel încât, în astfel de cazuri, merită contestată factura venită mamei.
În urma unei scrisori trimise companiei, aceasta din urmă a renunţat la cea mare parte a facturii venite pe numele mamei, respectiv la 2.654,31 euro, a adăugat Koerber, potrivit Agerpres.
Ea a menţionat că în special în timpul lockdown-ului, părinţii le-au lăsat copiilor smartphone-urile lor pentru a-i ţine ocupaţi, însă a avertizat încă o dată părinţii să îşi verifice setările înainte de a face acest lucru.
Ziua internetului mai sigur, marcată marţi, este un eveniment anual destinat creşterii gradului de conştientizare cu privire la aspecte precum hărţuirea cibernetică, reţelele de socializare şi identitatea digitală.