Cazul tulburător al unei tinere care s-a întâlnit pe stradă cu violatorul ei

17-08-2018 16:41


Ashwaq Ta’lo

O adolescentă Yazidi care a fost vândută ca sclavă jihadiștilor din Statul Islamic a fugit din Germania după ce s-a întâlnit față în față cu violatorul ei pe stradă, relatează The Times.

Ashwaq Ta’lo avea 15 ani când a fost capturată împreună cu întreaga familie de către membri ISIS, în nordul Irakului, în urmă cu patru ani, august 2014. A fost vândută ca sclavă în Siria împreună cu sora ei și alte câteva adolescente și a ajuns să trăiască cu un bărbat pe care îl cunoștea ca Abu Humam.

După 3 luni de captivitate, fata a reușit să fugă și a ajuns în Germania. Tânăra susține că în două ocazii separate l-a văzut pe stradă în Germania pe Abu Humam, abuzatorul ei. Poliția germană l-a identificat pe bărbat cu ajutorul camerelor de supraveghere, dar i-a transmis fetei că nu poate să facă nimic în acest caz. Speriată, Ashwaq Ta’lo a fugit din Germania.

Ashwaq a povestit cum a fost vândută lui Abu Humam, membru ISIS, pentru 100 de dolari și cum a fost obligată să se convertească la islam. Când a văzut-o în Germania, Abu Humam s-a apropiat și i-a spus: ”Știu unde locuiești.”

”Mi-a fost atât de frică. Nici nu puteam vorbi. Am crezut că totul este în trecut după ce am ajuns în Germania. M-a întrebat în germană dacă sunt Ashwaq, i-am spus nu apoi a început să vorbească în arabă. M-am prefăcut că sunt din Turcia. Atunci mi-a spus că știe unde locuiesc cu mama și fratele meu. Mi-a spus adresa. Știa totul despre mine”, a povestit fata.

În 2014, jihadiştii au ucis mii de yazidi în fieful lor din zona muntelui Sinjar şi au răpit mii de femei şi de adolescente pentru a le reduce la starea de sclave sexuale.

Minoritătea yazidi este o sectă religioasă a cărei credinţă combină elemente ale mai multor religii vechi din Orientul Mijlociu. Statul Islamic consideră yazidi adoratori ai diavolului.

Luna aceasta s-au împlinit 4 ani de la atacul asupra minorităţii yazidi de către jihadiştii Statului Islamic, în urma căruia mii de civili ai minorităţii religioase au fost ucişi, răniţi, răpiţi sau forţaţi să-şi părăsească casele în şi în jurul oraşului Sinjar din nordul Irakului.

În iunie 2014, mii de jihadişti SI au traversat graniţa siriană în Irak şi au preluat în scurt timp controlul asupra oraşului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, în condiţiile în care armata irakiană şi-a abandonat rapid poziţiile şi a fugit de pe câmpul de luptă. Extremiştii au pătruns pe 3 august 2014 în oraşul irakian Sinjar.

Yazidi consideră că acesta este cel de-al 74-lea masacru comis de-a lungul istoriei împotriva lor. Potrivit cifrelor actualizate oferite de guvernul regional al Kurdistanului (KRG), 360.000 de membri ai minorităţii yazidi şi-au părăsit casele din august 2014 şi un număr total de 1.293 de persoane au fost ucise.

Din cei 6.417 de yazidi răpiţi, majoritatea fiind folosiţi ca sclavi sexuali, 1.102 de femei, 848 de fete şi 801 de băieţi au fost eliberaţi sau au reușit să fugă.

Potrivit unei comisii care documentează atrocităţile comise de SI, 68 de temple au fost distruse şi au fost descoperite 43 de gropi comune unde se aflau trupurile a sute de victime yazidi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: The Times

VIDEO PROTVPLUS.RO