Sotia lui Lucian Bute, audiata de autoritatile canadiene dupa accidentul mortal in blocul pe care il detin

×
Codul embed a fost copiat

Sotia lui Lucian Bute, Elena, a fost audiata de autoritatile canadiene, pentru moartea a doi barbati si ranirea unui al treilea, dupa ce balustrada balconului in care se aflau a cedat, iar ei s-au prabusit in gol.

Blocul in care s-a produs tragedia, apartine familiei Bute, care ar putea raspunde penal pentru moartea celor doi barbati care venisera in vizita la un prieten, chirias in imobilul situat intr-un cartier din Montreal. In plus, familiile victimelor ar putea cere despagubiri uriase.

Elena Aprozeanu, sotia lui Lucian Bute, a fost audiata de politia canadiana in legatura cu imobilul cu 24 de apartamente din cartierul Lachine, Montreal. Ea este administratorul cladirii unde s-a rupt o balustrada si trei persoane au cazut.

"Atata timp cat inchiriezi, cat beneficiezi de niste bani pe care chiriasul ti-i da, trebuie sa ii asiguri toate conditiile. Sa ii asiguri casa in conditii bune, decente de locuit, daca se strica ceva trebuie sa ii repari, se vor face plangeri cum sunt procesele in America, si daca te uiti urat la cineva ai proces. Nu mi-as dori sa i se intample nimic dar probabil vor fi procese mari si lungi", spune Leonard Doroftei.

Elena trebuie sa le demonstreze autoritatilor ca a luat masuri pentru ca imobilul sa nu fie un pericol pentru chiriasii sai. Daca nu reuseste, risca un proces penal.

Citește și
lucian bute
Bute, mesaj emotionant pe Facebook dupa infrangerea cu DeGale. Cat a castigat romanul pentru meciul din Quebec

Pana acum anchetatorii au stabilit ca doi barbati de 23 si 32 de ani au venit in vizita la un prieten de 26 de ani care statea cu chirie in imobilul familiei Bute. Cei trei se aflau in balcon, la etajul 3, cand ancorele balustradei s-au rupt, iar acestia au cazut in gol.

Imobilul a fost construit in anii '60 in cartierul Lachine, iar astfel de incidente s-au mai inregistrat la constructii similare locuite de chiriasii. Conform unor informatii publicate pe siteul Inspectiei Locuintelor din Montreal, din cauza conditiilor meteorologice aspre care provoaca inclusiv ruginirea rapida a componentelor exterioare, balcoanele se degradeaza rapid.

Ramane de vazut in ce masura toate aceste aspecte vor fi luate in considerare de ancheta, cert este ca autoritatile vor verifica toate balcoanele imobilelor din Lachine ca sa se asigure ca nu au aceleasi probleme de degradare.

Lucian Bute are dubla cetatenie romana si canadiana si ar fi investit mai bine de de 3.000.000 de dolari in imobile. Are o vila la 30 de kilometri de Montreal, dar si o casa de vacanta in Florida.

Le Journal de Quebec: Boxerul roman si sotia sa trebuie sa prezinte un raport

Raspunderea pentru tragedia din Montreal ar putea fi, partial, si a inspectorilor primariei, arata ultimele informatii din Canada.

Autoritatile canadiene fac cercetari pentru a stabili cauzele accidentului in care doi barbati si-au pierdut viata, iar altul a fost ranit dupa ce au cazut in urma ruperii balustradei unui balcon intr-un imobil de locuinte din Montreal care ii apartine pugilistului roman Lucian Bute, informeaza presa din Canada. Accidentul a avut loc in noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Ziarul canadian Le Journal de Quebec publica amanunte despre accident. Cotidianul afirma ca boxerul roman si sotia sa trebuie sa prezinte un raport evaluand securitatea balcoanelor acestei cladiri, construita in 1967. Lucian Bute si Elena Aprozeanu, sunt proprietarii imobilului prin intermediul unei firme. Deocamdata nu este clar daca sotii Bute sunt vinovati pentru aceasta tragedie.

Victimele sunt de origine amerindiana, apartinand natiunii naskapi. Ei venisera sa viziteze un prieten, de aceeasi origine, care locuieste intr-un apartament de la etajul trei al acestei cladiri. Cei doi decedati erau originari din singurul sat naskapi din Quebec, Kawawachikamach. Ei venisera in primavara la Montreal, unde urmau cursuri pentru a deveni electricieni.

Anchetatorii nu au explicat deocamdata circumstantele dramei. Ei nu au putut stabili daca balustrada a cedat din cauza unui gest anume. Totul da de inteles ca victimele profitau pur si simplu de un moment de destindere impreuna. Ambianta era linistita, povestesc vecinii.

Roger Proulx, care locuieste in cladirea de vizavi, a spus: "Nu dormeam si n-am auzit nimic. N-a existat vreo cearta. Ii vedeam adesea fumand pe balcon". El crede ca drama era previzibila tinand cont de starea balconului in aceasta cladire construita in 1967, potrivit autoritatilor.

Lucian Bute nu s-a prezentat la fata locului, unde au venit doar sotia sa si avocatul lor, care nu au dat declaratii presei. In schimb, ei s-au aratat "cooperanti" cu politia din Montreal si cu reprezentantii arondismentului, potrivit directorului pentru amenajarea urbana din Lachine, Michel Seguin.

Seguin a constatat ca podeaua balconului a facut obiectul unor lucrari de intretinere. "Daca s-a facut conform regulilor? Teoretic, as spune ca nu", a afirmat Seguin. El a remarcat ca toate suruburile balustradei au cedat. A cedat, de asemenea, o extremitate a balconului, sudata de structura iesirii folosite in caz de incendiu. "Nimic nu cade singur. A trebuit sa existe putina agitatie", a sugerat el.

Lucian Bute nu s-a prezentat la fata locului, unde au venit doar sotia sa si avocatul lor, care nu au dat declaratii presei. In schimb, ei s-au aratat "cooperanti" cu politia din Montreal si cu reprezentantii arondismentului, potrivit directorului pentru amenajarea urbana din Lachine, Michel Seguin.

Arondismentul asteapta acum din partea sotilor Bute un raport evaluand securitatea balcoanelor acestui imobil construit in 1967. Daca ei nu o vor face, "vom gasi o modalitate sa-i constrangem", a prevenit Seguin, ce aminteste ca "intretinerea este de responsabilitatea proprietarului".

Seguin nu a putut spune ce sanctiune risca firma lui Bute in caz de neglijenta. Claude Dauphin a precizat ca arondismentul va efectua o inspectie generala, "pentru ca asemenea lucruri sa nu se repete".

"Stim ca balustrada a cedat, dar nu sunt clare circumstantele in care acest lucru s-a intamplat", a declarat André Leclerc, purtatorul de cuvant al Departamentului de politie al orasului Montreal.

"Se vede rugina pe toate balustradele", a spus un angajat al autoritatilor locale. „Par a data din anii ’60. Vrem sa ne asiguram ca tot ce a mai ramas e solid, daca nu, vom solicita sa se faca reparatii”

"In jurul orei 2:00 noaptea, am auzit trei zgomote puternice, ca si cum ceva cadea", a povestit o femeie care locuieste la etajul superior. Zona a fost izolata, iar rampa de metal, lunga de mai mai multi metri, a fost indepartata.

Imobilul respectiv, situat in arondismentul Lachine, este in stare buna, dar cladirile din sector, aproximativ 25, sunt vechi, fiind construite in anii '60. Directorul de planificare urbana din Lachine, Michel Séguin, care s-a deplasat la locul accidentului, a estimat ca "problema pare a fi ancorele de la balustrada".

Coordonatorul Comitetului de locuinte din Lachine-Lasalle, Daniel Chainey, a declarat ca nu a avut solicitari sau interactiuni in legatura cu acest imobil. Ultima plangere depusa la Comitetul de locuinte de la un locatar al acestuia dateaza din 2011 si viza o crestere a chiriei.

Inainte de a trece sub administrarea Montrealului, in 2002, inspectia constructiilor din Lachine depindea de pompieri si nu existau reglementari privind salubritatea, intretinerea si securitatea locuintelor. Singura reglementare se referea la securitatea privind incendiile, care era aplicata de catre departamentul de pompieri, a declarat Chainey.

In prezent, exista un singur inspector municipal pentru Lachine, post creat in 2007, a adaugat acesta. Primarul arondismentului, Claude Dauphin, care a vizitat si el locul dramei, a declarat ca va face o inspectie a tuturor cladirilor de locuinte din sector, pentru a se asigura ca o astfel de tragedie nu se va mai repeta.
 

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Gigi Becali, uimit de salariul pe care îl câștigă în Parlament: ”Ce îmi dați, mă, atâția bani?”
Citește și...
Ancheta la blocul lui Lucian Bute din Montreal, dupa ce 2 oameni au murit. Primarul cere verificari la cladire
Ancheta la blocul lui Lucian Bute din Montreal, dupa ce 2 oameni au murit. Primarul cere verificari la cladire

Numele lui Lucian Bute apare intr-o ancheta dificila in Canada. Potrivit presei canadiene, doi barbati au murit si unul a fost grav ranit dupa ce au cazut de la balconul unuia dintre imobilele detinute de pugilistul roman, la Montreal.

Bute, mesaj emotionant pe Facebook dupa infrangerea cu DeGale. Cat a castigat romanul pentru meciul din Quebec
Bute, mesaj emotionant pe Facebook dupa infrangerea cu DeGale. Cat a castigat romanul pentru meciul din Quebec

Lucian Bute se declara dezamagit de decizia juriului de a-l desemna castigator pe James DeGale, in meciul pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

Presa internationala il lauda pe Lucian Bute dupa meciul cu DeGale:
Presa internationala il lauda pe Lucian Bute dupa meciul cu DeGale: "Unul dintre cele mai bune meciuri din cariera sa"

Lucian Bute nu a reusit sa-si recupereze titlul mondial dupa trei ani si a fost invins la puncte de britanicul James DeGale, in gala profesionista de la Centre Videotron din Quebec (Canada).

Recomandări
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”
România vrea să amâne închiderea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei: „O perioadă de timp, poate până în 2032”

Centralele pe cărbune ar putea avea viitor în România, deși legea actuală prevede clar închiderea lor completă în următorii ani.

Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat
Cine e Cristina Târteață, funcționara care l-a certat pe Ilie Bolojan: membru PSD, a avut funcții în instituții de stat

S-a lăsat cu revoltă în Senatul României, după ce Ilie Bolojan, președintele Camerei Superioare a Parlamentului, a anunțat că vrea să desființeze în jur de 180 de posturi bugetate.

Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate
Problema ignorată de autorități: Aproximativ 75% din români vor fi obezi în 10 ani. Nu există tratamente decontate

Obezitatea este recunoscută ca boală cronică în România, însă doar pe hârtie, pentru că statul nu a pus la punct şi programe speciale care să îi ajute pe pacienţi.