Bute, mesaj emotionant pe Facebook dupa infrangerea cu DeGale. Cat a castigat romanul pentru meciul din Quebec

lucian bute

Lucian Bute se declara dezamagit de decizia juriului de a-l desemna castigator pe James DeGale, in meciul pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie.

Intr-un mesaj postat pe Facebook la scurt timp dupa meci, sportivul se declarat totusi "mandru" de performanta lui, aratand ca uneori "o infrangere valoreaza mai mult ca o Victorie!".

"Dezamagit de decizie dar mandru de performanta mea! Cateodata o infrangere valoreaza mai mult ca o Victorie!

Déçu de la décision des juges mais fière de ma performance!

Not the decision I wanted to hear but still proud of my performance!", a scris Bute.

Citește și
lucian bute
Lucian Bute a fost invins la puncte de James DeGale. Bute: "Am facut ce am putut". Sala a huiduit decizia. VIDEO
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Pentru acest meci, Bute a incasat 1,5 milioane de dolari, in timp ce DeGale a fost convins sa mearga in Canada pentru 2 milioane de dolari.

 

Dezamăgit de decizie dar mândru de performanța mea! Câteodată o înfrângere valorează mai mult ca o Victorie! Déçu de...

Posted by Lucian Bute on Saturday, November 28, 2015

Ce a declarat Lucian Bute, in conferinta de presa de dupa meci

''Sunt foarte multumit de prestatia mea. Am dovedit ca am revenit. Toata lumea spunea ca e prea devreme pentru un meci de titlu mondial, dar am dovedit ca nu e adevarat. Sunt multe lucruri pozitive de retinut'', a declarat Bute la conferinta de presa de dupa meci, informeaza Agerpres.

''Ultimii trei ani au fost dificili pentru mine. Dupa ce am pierdut la Carl Froch mi-a fost foarte greu. Am luat o pauza si acum am revenit. Ma simt foarte bine, sunt sanatos si mai am o sansa sa revin in top'', a precizat Bute.

Pugilistul galatean a avut si unele regrete dupa meciul cu DeGale: ''Poate in primele trei runde am asteptat prea mult si nu am legat loviturile si i-am permis lui James sa lupte cu mine. Cand am pus presiune si am replicat am luat repriza''.

''E dificil de acceptat esecul, pentru ca Lucian si-a vandut scump pielea in ring'', a afirmat, antrenorul lui Bute, Howard Grant, citat de portalul RDS.ca. ''Toata lumea spunea ca este terminat, dar, din fericire, oamenii l-au putut vedea pe noul Lucian. A fost o lupta foarte stransa si vom reveni in ring'', a completat Grant.

Si promotorul Jean Bedard s-a aratat multumit de evolutia lui Bute: ''Sunt foarte mandru de Lucian. A aratat ca face parte din elita mondiala: Howard si Otis Grant au facut o munca exceptionala cu el si l-au readus pe Lucien pe care il stiam, cel care ne-a facut sa cunoastem atatea seri frumoase''.

''A fost un meci mare si am dat tot ce am putut. Cred ca a fost o lupta stransa. Este campion olimpic si campion mondial, iar daca arbitrii i-a acordat victoria respect acest lucru'', declarase Bute in ring, imediat dupa meci, adaugand: ''Ma voi intoarce in sala si voi reveni din nou in ring''.

DeGale a fost apreciativ la adresa lui Bute, dupa anuntarea deciziei in favoarea sa: ''Am spus ca Lucian Bute este un boxer de clasa mondiala. Dar, sunt tanar, la apogeul carierei. Sunt gata pentru cei mai buni din lume. Bute are tot respectul. Este un mare campion si, credeti-ma, va reveni''.

James DeGale a subliniat apoi ca e gata de unificare a centurilor IBF si WBC cu campionul ultimei versiuni, Badou Jack, la Las Vegas, in aprilie.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Presa internationala il lauda pe Lucian Bute dupa meciul cu DeGale:
Presa internationala il lauda pe Lucian Bute dupa meciul cu DeGale: "Unul dintre cele mai bune meciuri din cariera sa"

Lucian Bute nu a reusit sa-si recupereze titlul mondial dupa trei ani si a fost invins la puncte de britanicul James DeGale, in gala profesionista de la Centre Videotron din Quebec (Canada).

Lucian Bute a fost invins la puncte de James DeGale. Bute:
Lucian Bute a fost invins la puncte de James DeGale. Bute: "Am facut ce am putut". Sala a huiduit decizia. VIDEO

Lucian Bute a pierdut confruntarea cu campionul mondial IBF, James DeGale. Romanul nu a reusit sa-si recupereze titlul mondial dupa trei ani. Lucian Bute - James DeGale 111-117, 112-116, 111-117.

Povestea unui titlu mondial unic pe care Romania era sa-l piarda din cauza unui bilet de autobuz.
Povestea unui titlu mondial unic pe care Romania era sa-l piarda din cauza unui bilet de autobuz. "Ne-au prins controlorii"

Buenos Aires, 1998, Campionatul Mondial de box. Romania avea sa se intoarca acasa cu 3 medalii, doua de bronz, prin Lucian Bute si Constantin Mirica, si una de aur, prin Sorin Tanasie.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.