Catastrofa feroviara din Quebec pare o "neglijenta criminala": tragedia s-a vazut si din spatiu
O "neglijenta criminala" pare sa fi stat la originea catastrofei feroviare produse in Quebec sambata seara.
Atunci un tren cu 72 de vagoane cisterna incarcate cu titei a deraiat si a explodat. Dupa aceste scene apocaliptice, bilantul accidentului s-a ridicat oficial la 15 morti. Alte cateva zeci de persoane sunt date insa disparute.
Autoritatile fac eforturi uriase ca sa identifice victimele. Pentru ca multe trupuri au fost mistuite de foc, au cerut familiilor celor disparuti sa aduca fire de par, aparate de ras sau alte lucruri personale, care ar putea furniza mostre ADN.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asa arata oraselul turistic, Lac Megantic, situat la 250 de km de Montreal, pe 4 iulie, inainte ca marfarul scapat de sub control sa se napusteasca spre centrul orasului, unde a deraiat. Exploziile si giganticul incendiu care au urmat au provocat cu adevarat o calamitate.
Serge si Theresa se numara prin cei ale caror case au fost distruse in infernul care s-a vazut inclusiv din spatiu, conform imaginilor furnizate de NASA.
Intre timp, investigatorii au deschis o ancheta pentru "neglijenta criminala". Vina pare sa cada asupra pompierilor din Nantes, un sat invecinat.
Cu doua ore inaintea tragediei, acestia au fost chemati sa stinga un mic incendiu aparut la una din cele cinci locomotive ale trenului cu 72 de vagoane cisterna. Au intrerupt, insa, alimentarea motoarelor, dezactivand astfel si franele cu aer comprimat ale locomotovei.
La 4 zile dupa accident, cel mai grav inregistrat in Canada in ultimii 15 ani, localnicii incep sa-si piarda rabdarea: 800 dintre ei inca sunt tinuti la distanta de casele lor, autoritatile invocand necesitatea unor cercetari minutioase.