Captură istorică de droguri. Ofițerii au avut nevoie de 6 ore să scoată pachetele

Ultima actualizare: 04-09-2019 15:31
Captură record. Unde au găsit britanicii heroină de 120 de milioane de lire
NATIONAL CRIME AGENCY

Aproape 1,3 tone de heroină au fost descoperite la bordul unei nave, în ceea ce pare a fi cea mai mare captură de astfel de droguri din istoria Marii Britanii.

Valoarea de piață a drogurilor este estimată la 120 de milioane de lire sterline. Ele au fost găsite la bordul unui vas ancorat în portul Felixstowe, din Suffolk, ascunse în prosoape și halate de baie, notează BBC.

Ofițerilor le-a luat șase ore să scoată toate pachetele de droguri, ce cântăreau în total 1.297 de kilograme. Asta se întâmpla pe 2 august.

Ei au pus apoi containerul la loc pe nava care și-a continuat drumul până spre Antwerp, unde a ajuns două zile mai târziu. Întregul traseu a fost urmărit atent de forțele de securitate.

Containerul a fost apoi transportat cu un camion la un depozit din orașul-port olandez Rotterdam, unde agenții au arestat patru indivizi ce intenționau să descarce drogurile.

Pachetele ar fi fost trimise din Pakistan.

Este „o captură record de heroină în istoria Marii Britanii și una dintre cele mai mari din Europa”, a declarat Matt Horne, director adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate din Marea Britanie.

„Această captură, dar și altele recente, demonstrează pericolul în fața căruia ne aflăm. Putem fi siguri că o parte din aceste droguri ar fi fost vândute în Marea Britanie, crescând valul de violență și exploatare. Comerțul cu heroină alimentează depedența și pune în pericol viețile consumatorilor. În plus, crește rata criminalității, fapt ce-i determină pe oameni să se simtă tot mai mult în nesiguranță, atât în locuințele lor, cât și în comunitate”, a explicat Matt Horne.

Pe 2 august, tot în Felixstowe, în circumstanțe similare, au fost găsite 400 de kilograme de heroină, estimate la 40 de milioane de lire sterline.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO