Cainii politisti, spaima celularelor in puscarii!


Ultimul update: Miercuri 02 Mai 2012 15:00
Data publicarii: Sambata 17 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

In penitenciarele din Statele Unite, traficul cu telefoane mobile l-a depasit demult pe cel cu arme sau droguri, iar cu ajutorul lor detinutii comanda crime si isi conduc afacerile de dupa gratii.


In aceste conditii, politistii americani au recurs la arma secreta - caini special dresati sa descopere celularele si in gaura de sarpe.

Telefoanele mobile sunt interzise in inchisori, dar detinutii gasesc mereu noi cai de a le procura. Fie ca-i mituiesc pe paznici, fie ca le ascund in cavitatile corporale. Apoi, cu un apel sau un SMS, incheie tranzactii in bani, droguri sau chiar aur, din celula.

Mai rau. In Maryland, un martor intr-un proces de omucidere a fost ucis la randul sau, iar suspectul a comandat crima la telefon, din inchisoare. 

Fiecare caine are la activ 400 de ore de antrenament, asa ca, odata scapati in celule, nu-i loc de tocmeala.

"Un milion de politisti, in care m-am inclus si pe mine, ar rata cu succes locul in care sunt ascunse telefoanele. Ei insa, le gasesc unde noi esuam", sustine sergentul William Crampton.

Mai exact, in rolele de hartie igienica, in prize si intrerupatoare, carti si asa mai departe.

Si uite asa, doar intr-o singura inchisoare, au fost descoperite, intr-un an, 130 de celulare si accesorii care n-aveau ce cauta acolo.

Inchisorile pot deveni afaceri profitabile. Vezi aici cum!
Olanda va inchide opt inchisori. N-are destui condamnati!
Imagini tulburatoare! Ororile inchisorilor din Zimbabwe
VIDEO PROTVPLUS.RO