Inchisorile pot deveni afaceri profitabile. Vezi aici cum!
La Pelendava, inchisoarea cu celule, gratii si sarma ghimpata a fost inlocuita cu una in care detinutii isi executa pedeapsa in aer liber. Sa nu credeti insa ca taie frunza la caini.
Au grija de vite, de porci, dar mai ales de pretioasa vita de vie din care se obtine un vin excelent. Vin pe care condamnatii nu au voie sa-l guste, daca nu vor sa ajunga intr-o puscarie adevarata.
La Pelendava, detinutii produc si hrana pentru cele mai multe dintre inchisorile romanesti. Pe lista gasim renumita branza olteneasca, carnati ori salam.
Mult mai aproape de libertate sunt detinutii care lucreaza la vie. In aceasta perioada, ei culeg struguri din zori si pana seara. Sunt doua soiuri din care vor iesi mai tarziu vinurile de Pelendava.
In inchisoare regula de aur spune ca detinutii trebuie sa munceasca. Sa isi acopere o parte din cheltuielile pe care le face statul cu intretinerea lor, dar si sa castige zile pentru eliberare. In aceste conditii, inchisoarea este o afacere profitabila.