Șapte persoane, arestate în Egipt, după ce au venit cu un steag LGBT la un concert

Ultima actualizare: 01-10-2017 18:28
Steag LGBT la un concert din Egipt
Facebook.com

Șapte persoane au fost arestate, săptămâna trecută, la Cairo, după ce au fost văzute ridicând un steag cu culorile curcubeului, specifice comunității LGBT, la un concert.

Surse, citate de BBC News, precizează că persoanele au fost reținute pentru „promovarea devianței sexuale”, însă nu fost puse oficial sub acuzare.

Autoritățile egiptene au deschis o anchetă, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini de la un concert al formației libaneze Mashrou' Leila, al cărui solist a recunoscut în mod public că este gay.

Deși legile din Egipt nu incriminează homosexualitatea, autoritățile au arestat cele șapte persoane sub suspiciunea că ar fi fost implicate în relații de acest fel, ele fiind acuzate de „imoralitate” și „blasfemie”.

Potrivit BBC News, gestul de a ridica un steag în culorile curcubeului la un eveniment public, în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT, este unul rar. Mai mult, autoritățile au demarat o anchetă doar după ce imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO