Bulgarii îşi fac DNA, în timp ce la noi Parlamentul vrea să-l neutralizeze


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2017 22:21
Categorie: Stiri externe
justitie UE

Guvernul bulgar a aprobat miercuri un proiect de lege pentru combaterea corupției, prin care înfiinţează o agenţie asemănătoare cu DNA.

Executivul de la Sofia vrea să creeze o autoritate independentă care va îngloba toate instituţiile statului bulgar ce se ocupă în acest moment cu lupta împotriva corupţiei şi cu eliminarea conflictelor de interese. Actul trebuie însă să treacă şi de Parlament.

Bulgaria a fost criticată în cel mai recent raport MCV pentru "ineficienţa" eforturilor sale de combatere a corupţie, caracterizate drept "fragmentate", în condiiţile ăn care nu există o instituţie similară DNA-ului de la noi..

Ca urmare, guvernul vrea să creeze "Comisia pentru combaterea corupției și confiscarea bunurilor dobândite ilegal", care va verifica declarațiile de avere și de interese ale funcționarilor publici, va sesiza conflictele de interese şi se va ocupa cu acţiunile în instanţă pentru confiscarea bunurilor dobândite ilegal de funcţionarii statului.Denunţurile anonime nu vor fi permise, dar identitatea denunţătorilor nu va fi dezvăluită

Proiectul mai prevede ca 30% din valoarea bunurilor confiscate să fie folosită în programe sociale.

 

Sursa: Xinhua

VIDEO PROTVPLUS.RO