Boris Johnson voia să o viziteze pe Regina Elisabeta la izbucnirea pandemiei. Ex-consilier: „Dacă îi dați COVID și moare?

Dată publicare: 20-07-2021 12:25
Dată actualizare: 20-07-2021 12:50


Boris Johnson

Boris Johnson intenționa să o viziteze pe regina Elisabeta chiar atunci când a izbucnit pandemia de coronavirus. „A fost necesar să fie oprit” a spus fostul său consilier, Dominic Cummings.

 

Fostul consilier al premierului, care după eliberarea din funcție a făcut o serie de afirmații cu privire la acesta, a dezvăluit acum că a fost nevoie să insiste pentru ca Boris Johnson să nu ajungă în preajma reginei Elisabeta, pe atunci în vârstă de 93 de ani, relatează cotidianul „The Sun”.

El a interveni „personal” ca să-l oprească, i-a relatat Cummings unei jurnaliste de la BBC, acuzație pe care premierul o respinge.

„I-am spus. Ce faci? El a spus: Mă duc să o văd pe Regină. I-am zis: Despre ce naiba vorbești, bineînțeles că nu poți merge să o vezi pe regină. La care el a răspuns; Asta fac în fiecare miercuri, mă voi duce să o văd” a relatat ex-consilierul.

Cummings a mai povestit cum a fost nevoit să insiste pentru ca Boris Johnson să-și anuleze vizita.

„I-am zis, există oameni în acest birou care se izolează, și eu, și dumneavoastră s-ar putea să avem coronavirus, nu puteți să mergeți să o vedeți pe Regină. Ce se întâmplă dacă îi dați coronavirus. Evident, nu puteți merge să o vedeți. Este complet nebunesc, dacă îi dați COVID și moare. Atunci el a spus, serios, nu m-am gândit la asta, așa e, nu pot să merg”

Dacă reprezentanții cabinetului din Downing Street au negat că această discuție ar fi avut loc, Palatul Buckingham a refuzat orice comentariu.

A durat 15 luni până când Boris Johnson și-a reluat audiența săptămânală la Regina Elisabeta, timp în care au vorbit doar la telefon.

Mai mult, Cummings pretinde că premierul britanic și-ar fi reluat intenția, o săptămână mai târziu.

Fostul consilier a lansat o serie de acuzații la adresa lui Boris Johnson. El a spus în parlamentul britanic că premierul voia să fie infectat cu COVID în direct, considerând că boala este periculoasă doar pentru persoanele vârstnice. Așa ar fi amânat luarea deciziilor de carantinare, punându-i în pericol pe cetățeni.

„În februarie, premierul a considerat acest lucru (amenințarea coronavirusului, n.r) ca fiind doar o poveste de speriat copiii și nimic mai mult", le-a spus Cummings parlamentarilor.

„Punctul de vedere al multor oameni a fost, dacă premierul a spus că virusul este similar gripei porcine, nu vă faceți griji, o să-l fac pe Chris Whitty (consultant medical, n.r,) să mă injecteze în direct, la televizor cu el".

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO