Black Lives Matter. Mii de oameni protestează în Portland față de prezența agenților federali

Ultima actualizare: 23-07-2020 15:17

Mii de oameni protestează în Portland, cel mai mare oraș din statul american Oregon, după ce agenții federali au fost staționați în oraș contrar voinței oficialilor locali, conform AP.

„Suntem aici să ne apărăm democrația. Și să le spunem federalilor să meargă acasă. Nu e locul lor aici”, a spus Jasmine Hoang, protestatar.

Cetățenii din Portland protestează față de acțiunile brutale ale poliției, iar mulțimii s-a alăturat și primarul orașului, Ted Wheeler.

„Sunt alături de voi orice ar fi. Dacă lansează gaze lacrimogene spre voi, lansează gaze lacrimogene spre mine”, a spus primarul.

Mai multe imagini de la protest, în galeria foto de mai jos.

Primarul democrat s-a opus staționării agenților federali în Portland, dar cu toate acestea a fost ținta multor critici din partea protestatarilor, care au țipat la el și l-au înjurat.

Locuitorii din Portland și mai mulți membri ai Consiliului Local l-au acuzat pe Wheeler că nu a reușit să controleze poliția locală, care a atacat protestatarii cu gaze lacrimogene în mai multe rânduri.

Violențele dintre poliție și protestatari, care continuă de două luni de la moartea lui George Floyd, au determinat agenții federali să intervină în oraș.

Primarul din Portland, printre manifestanţii atacați cu gaze lacrimogene

 

Primarul oraşului american Portland, Ted Wheeler, s-a aflat printre demonstranţii împotriva rasismului şi brutalităţii poliţiei asupra cărora forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene noaptea trecută, relatează Reuters.

Imagini surprinse joi dimineaţa de la protestele care continuă de mai multe săptămâni la Portland îl arată pe Wheeler - echipat cu ochelari de protecţie, dar cu o mască simplă - tuşind din cauza fumului.

Venit în vizită la locul protestelor, în faţa complexului Justice Center, care găzduieşte poliţia şi o închisoare, primarul Wheeler a fost huiduit de o parte din manifestanţi, care i-au cerut demisia şi au scandat "Ruşine!", reproşându-i că nu a făcut destul pentru a-i apăra pe cetăţenii din Portland.

Agenţii federali din clădire au continuat să iasă din când în când, la fel ca în nopţile precedente, pentru a lansa fumigene şi gaze lacrimogene asupra protestatarilor, în timp ce primarul se afla în mijlocul mulţimii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO