Testul cognitiv la care Trump spune că a excelat. Președintele SUA l-a provocat pe Joe Biden

Ultima actualizare: 23-07-2020 13:18
trump
Getty

Preşedintele american Donald Trump a dezvăluit detaliile unui test cognitiv la care el susţine că a "excelat" şi care a demonstrat că are "puterea mentală" necesară pentru a conduce Statele Unite, relatează joi AFP.

Trump a povestit această experienţă miercuri la Fox News și i-a adresat totodată o provocare rivalului său democrat la prezidenţiale, Joe Biden, pe care sondajele îl arată ca favorit.

"Ultimele întrebări (ale testului) sunt mult mai dificile", a mărturisit Trump în interviu, pe parcursul căruia a exprimat în mai multe rânduri dubii în ce priveşte capacităţile mentale ale candidatului democrat, scrie Agerpres.

Preşedintele republican a explicat între altele că testul a conţinut şi o"probă de memorie". "Ţi se cere să repeţi cuvintele: persoană, femeie, bărbat, cameră, TV. Am spus da, este persoană, femeie, bărbat, cameră, TV", a explicat Trump.

"Pe urmă, peste zece, douăzeci de minute, te întreabă: 'Vă amintiţi de prima întrebare? Repetaţi'. Şi trebuie să repeţi: persoană, femeie, bărbat, cameră, TV. Şi ţi se spune: formidabil, cum aţi făcut asta? Am reuşit pentru că memoria bună. Pentru că sunt prezent, cognitiv", a mai spus Trump.

Donald Trump, care are 74 de ani, l-a provocat pe Joe Biden, mai în vârstă cu trei ani, să se supună şi el acestui test, avertizând însă că acesta cere nu doar "putere fizică", ci şi "putere mentală". "Trebuie să fii brici. Preşedintele X e brici, preşedintele Putin e brici, Erdogan e brici", a spus Trump.

Interviul a fost preluat şi ironizat rapid pe reţelele de socializare. "Serios, nu reuşesc să ţin pasul", a transmis pe Twitter actriţa de comedie Sarah Cooper, devenită deja celebră pentru parodiile care îl iau în vizor pe şeful statului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO