Bilanţ tragic după trecerea uraganului Dorian. Vedeta care a fost la un pas de moarte

07-09-2019 10:14

uraganul Dorian

Patruzeci şi trei de persoane au murit în urma trecerii uraganului Dorian prin Bahamas.

Bilanţul în urma trecerii uraganului Dorian prin Bahamas a crescut la 43 de morţi, a anunţat vineri biroul de presă al premierului, care se teme că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare în arhipelagul devastat.

''Patruzeci şi trei (de morţi), este cifra oficială, cu numeroşi dispăruţi şi ne aşteptăm ca acest număr să crească semnificativ", a declarat Erica Wells Cox, purtătoare de cuvânt a premierului Hubert Minnis, la postul de televiziune american NBC News. Bilanţul precedent era de 30 de morţi.

Sean Connery, care are o proprietate de vacanţă pe o insulă de Bahamas, a fost printre cei afectaţi de uragan. Actorul de 89 de ani spune că a scăpat nevătămat, dar mai mulţi copaci au căzut peste clădire, iar vântul a produs pagube însemnate.

 

Uraganul Dorian se îndreaptă spre nordul SUA şi Canada

 

Între timp, uraganul Dorian a trecut de Carolina de Nord, stat în care a ajuns vineri, aducând ploi abundente care au inundat părţi ale coastei. Furtuna, care a lovit ţărmul Carolinei de Nord cu o intensitate mai scăzută, fiind trecută în categoria 1 a uraganelor, se îndreaptă în prezent spre nord, peste Atlantic, având în drum zona de sud-est din New England şi urmând apoi să lovească părţi din Nova Scotia, în Canada.

"În sfârşit uraganul Dorian a părăsit Carolina de Nord", a susţinut guvernatorul acestui stat american, Roy Cooper, într-o conferinţă de presă. "Uraganul a lăsat în urma sa distrugeri, după ce a inundat insula Ocracoke", a adăugat el. Pe această insulă se află aproximativ 800 de locuitori ale căror case au fost inundate şi au rămas fără curent electric. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Deşi şi-a pierdut din intensitate, Dorian a lovit cu putere ţărmul estic al SUA. Înregistrările video publicate de staţia locală din Ocracoke a Serviciului Naţional de Meteorologie al SUA arată că situaţia a fost dificilă pe insulă. Vântul bătea cu putere şi acumulările de apă au dus la inundaţii.

Mareea la Cape Hatteras a depăşit cu 1,62 metri nivelul său normal.

În Carolina de Nord s-au înregistrat peste 135.000 de pene de electricitate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO