Biserică bântuită, readusă la viață cu ajutorul unor statui fantomă. Turiștii sunt fascinați


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 06 Septembrie 2018 09:03
Categorie: Stiri externe

Mai multe statui-fantomă au adus la viață o bisericuță abandonată din Cehia.

Siluetele bizare din ipsos, fără chip, au fost create de un student. Și au transformat lăcașul de cult într-o atracție turistică.

Numeroşi vizitatori ajung acolo pentru un selfie cu stafiile, cu care impresionează apoi pe rețelele sociale.

Uitarea a pus stăpânire încet-încet pe vechea biserica închinată Sfântului Gheorghe din satul Lukova. Puţine persoane au mai trecut pragul lăcaşului de cult după cel de al doilea război mondial, când etnicii germani din acea parohie au fost izgoniţi de cehi.

La sfârşitul anilor '60, bucăţi de tencuială din tavan au căzut peste cei câţiva oameni care luau parte la o slujbă de înmormântare. Atunci, biserica a fost abandonată.

În 2012, însă, un student la arte a pus câteva siluete din ipsos, acoperite cu veștminte albe, în interiorul bisericii, care, oricum, părea bântuită. "Mintea mea" - şi-a intitulat tânărul straniul proiect.

Culmea, "fantomele" au trezit locul la viaţă. Oamenii au aflat despre bizarul lăcaş de cult mai ales de la bloggeri pasionaţi de călătorii. Şi, în fiecare sâmbătă după-amiaza, când biserica este deschisă pentru public, atrage aproximativ 150 de vizitatori.

"Eu cred că este un loc unde îți găsești liniștea și pacea, nu mi se pare un loc straniu. Nu simt energii negative, doar calmul unui sătuc liniștit", spune un vizitator.

Nu chiar toţi gândesc astfel, spune îngrijitorul bisericii.

"În general oamenii reacționează bine, spun că este frumos, interesant, unic. E adevărat, însă, că am avut și câțiva vizitatori care au refuzat să intre. Au rămas în prag, au aruncat o privire, dar au spus că nu s-ar simți în largul lor înăuntru", explică acesta.

Turismul este benefic pentru biserica situată la două sute de kilometri est de Praga. Anul trecut i-a fost schimbat acoperişul, graţie donaţiilor în valoare de peste 23 de mii de euro, de la vizitatorii care s-au încumetat să facă un selfie sau un filmuleţ cu fantomele din ipsos.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Mesajul Patriarhului Daniel la începutul noului an școlar
Nunta fiului lui Dragnea. Reactia unui cuplu care n-a aflat ca s-a schimbat biserica
VIDEO PROTVPLUS.RO