Bernie Sanders o sustine pe Hillary Clinton. Care este diferenta in sondaje intre candidata democrata si Donald Trump

Dată publicare: 13-07-2016 09:15
Dată actualizare: 16-07-2016 00:02


"Intentionez sa fac tot ce se poate pentru a ma asigura ca Hillary Clinton va fi urmatorul presedinte al Statelor Unite", a declarat fostul candidat la prezidentiale, Bernie Sanders.

Democratul a spusca o sustine pentru functia de sef la Casa Alba pe fosta sa rivala, Hillary Clinton.

Cei doi au stat alaturi la un miting din New Hampshire. Iar Sanders a vorbit despre o revolutie politica inceputa impreuna cu Hillary, pe care spune ca o vor continua in acelasi fel.

Hillary Clinton urmeaza sa fie confirmata in postura de candidat al Partidului Democrat in scrutinul prezidential programat in noiembrie.

In tabara republicana, candidatul la presedintie va fi Donald Trump.

Hillary Clinton, avans in sondaje fata de Donald Trump

Candidatul democrat prezumtiv la alegerile prezidentiale din Statele Unite Hillary Clinton si-a extins avansul asupra rivalului republican Donald Trump la 13% intr-un sondaj Reuters/Ipsos publicat marti, de la 10% la sfarsitul saptamanii trecute, relateaza Reuters.

Sondajul efectuat intre 8 si 12 iulie arata ca 46% dintre alegatorii probabili o sprijina pe Clinton, fost secretar de stat, in timp ce 33% pe Trump, un dezvoltator imobiliar celebru. Alti 21% nu sprijina niciun candidat, scrie Agerpres.

Comparativ, 45% ar fi votat pentru Clinton si 35% pentru Trump in cinci zile pana la 8 iulie.

Clinton, investitura prezumtiva democrata, a condus in cele mai multe sondaje online nationale din acest an. Ultima data cand Trump s-a apropiat de popularitatea lui Clinton a fost la inceputul lunii mai, cand ultimii sai doi rivali pentru nominalizarea republicana au renuntat la cursa si liderii partidului au inceput sa se alinieze in spatele campaniei sale, noteaza Reuters.

Trump, care este de asteptat sa devina oficial investitura republicana la conventia partidului saptamana viitoare, a pierdut de atunci teren in sondaje in timp ce se lupta sa-si reorienteze campania de la nominalizarea republicana spre alegerile generale din 8 noiembrie.

In ultimele saptamani, Trump s-a confruntat cu critici pentru afacerile sale din trecut, fiind de asemenea acuzat de liderii republicani ca respinge acorduri comerciale internationale si pentru promisiunile facute de a impiedica imigratia.

Clinton, intre timp, a fost marcata de critici pentru modul in care ea a gestionat informatii clasificate ca secretar de stat, mai aminteste Reuters.

James Comey, directorul Biroului Federal de Investigatii (FBI) a declarat saptamana trecuta ca fostul secretar de stat si personalul ei au fost "extrem de neglijenti" cu informatiile sensibile, dar recomanda ca guvernul sa nu inceapa urmarirea penala a lui Hillary Clinton.

Cu toate acestea, americanii au devenit din ce in ce mai pozitivi in legatura cu Clinton in aceasta luna, cu jumatate dintre alegatorii probabili care afirma acum ca au o parere favorabila despre ea, potrivit sondajului, de la 46% la 1 iulie, mai noteaza Reuters.

Aproximativ 60% dintre ei au o parere nefavorabila despre Trump, comparativ cu 58% la 1 iulie.

Sondajul Reuters/Ipsos a intervievat 1.146 de alegatori probabili in Statele Unite continentale, Alaska si Hawaii. El are o marja de eroare de plus minus 3%.


VIDEO PROTVPLUS.RO