Bebelusii mor de foame in acest oras stapanit de ISIS. Cum arata locul unde o paine costa echivalentul a 180 de lei

Ultima actualizare: 18-02-2016 07:23
siria

Foametea a atins cote alarmante in orasul sirian Deir Ezzor. Oamenii mor la propriu in lipsa mancarii, iar femeile sunt atat de flamande incat nu mai au lapte cu care sa isi hraneasca pruncii.

Candva un oras prosper datorita industriei petroliere, acum Deir Ezzor, de 11 luni sub stapanirea ISIS, este inecat in disperare. Oamenii recurg la masuri extreme pentru a face rost de ceva alimente, isi dau masinile sau chiar casele la schimb pentru cateva kilograme de orez, iar femeile se prostitueaza pentru un pachet de lipii, dupa cum reiese dintr-un material realizat de jurnalistii de la Daily Mail.

“Intr-o zi am vazut un barbat in jurul varstei de 50 de ani care cutreiera strazile in incercarea de a-si vinde baietelul pentru a avea cu ce sa ii hraneasca pe ceilalti patru copii ai sai.” a declarat un om care a scapat de acolo in noiembrie anul trecut.

Ratia lunara de mancare impusa de regimul dictatorial al lui Bashar al-Assad este compusa dintr-o mana de macaroane, doua triunghiuri de branza topita, 200 de grame de margarina, 100 de grame de zahar si doua pliculete cu un praf din care se poate prepara suc de portocale.

Preturile alimentelor au crescut vertiginous din cauza faptului ca zona este acum izolata si singura sursa de hrana o reprezinta avioanele care aterizeaza la o baza militara. Astfel, un kilogram de orez se achizitioneaza contra sumei de 320 de lei, iar unul de zahar poate ajunge si la 400 de lei.

Populatia a ajuns sa consume iarba, caini si pisici, iar oamenii spun ca nu mai exista mic dejun, pranz si cina, cum gasesc ceva, cum infuleca, chiar daca este miezul noptii. Masa de baza este compusa din paine inmuiata in apa cu putina sare.

“Foarte multi copii au murit de foame. Spitalele sunt pline de oameni subnutriti.” a marturisit un localnic.

O mama este nevoita sa ii dea baietelului ei sugar un amestec de amidon si ceai de plante, deoarece este atat de flamanda incat nu mai are lapte. “Nu vreau sa mai traiesc, vreau doar sa fiu cu baietelul meu.” a zis femeia dupa ce pruncul a decedat.

Viata societatii este data peste cap. Oamenii nu mai au bani, nu mai au unde munci si isi petrec majoritatea timpului in fata spitalelor sau la cozile pentru alimente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO