Bărbatul care și-a transformat tatăl mort într-un chatbot face acum bani din asta
În 2016, James Vlahos a primit o veste groaznică - tatăl său a fost diagnosticat cu cancer în stadiu terminal.
„Mi-am iubit tatăl și îmi pierdeam tatăl”, a spus James, care este originar din Oakland, California, scrie BBC.
Era hotărât să profite la maximum de timpul rămas cu tatăl său. „Am făcut un proiect de istorie orală cu el, în care am petrecut ore, și ore, și ore doar înregistrând audio povestea vieții lui.”
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Acest lucru a coincis cu o perioadă în care James începea să exploreze o carieră în AI, așa că proiectul său a evoluat curând.
„M-am gândit, Doamne, dacă aș putea face ceva interactiv din asta?” a mai spus el.
Tatăl lui James, John, a murit în 2017, dar nu înainte ca James să transforme ceea ce a înregistrat într-un chatbot alimentat de inteligență artificială care ar putea răspunde la întrebări despre viața tatălui său - folosind vocea tatălui său.
O astfel de utilizare a inteligenței artificiale pentru a readuce în mod artificial oamenii la viață a fost de mult explorată în science fiction, dar evoluțiile în tehnologia inteligenței artificiale au făcut-o acum posibilă în viața reală.
În 2019, James și-a transformat chatbot-ul într-o aplicație și o afacere numită HereafterAI, care le permite utilizatorilor să facă același lucru pentru cei dragi.
El adaugă că, deși chatbot-ul nu a înlăturat durerea de la moartea tatălui său, îi oferă „mai mult decât și-ar fi putut imagina”.
În timp ce utilizatorii HearafterAI pot încărca fotografii cu persoana iubită, pentru a apărea pe ecranul telefonului inteligent sau al computerului lor atunci când folosesc aplicația, o altă firmă care transformă oamenii în chatbot AI merge mult mai departe.
DeepBrain AI din Coreea de Sud creează un avatar al unei persoane bazat pe video, filmând ore întregi de videoclipuri și sunet pentru a-i surprinde chipul, vocea și manierele.
„Clonăm asemănarea persoanei cu 96,5% din asemănarea persoanei originale”, spune Michael Jung, directorul financiar al DeepBrain.
Sursa: BBC
Etichete: deces, tată, inteligenta artificiala, chatbot,
Dată publicare:
16-05-2024 08:33