Bărbatul suspectat că a expediat coletele cu bombe din SUA, arestat
Anchetatorii americani au arestat un individ bănuit că ar avea legătură cu trimiterea pachetelor cu explozivi către personalităţi din partidul democrat sau critici ai preşedintelui Donald Trump.
Potrivit CNN, bărbatul arestat se numește Cesar Sayoc, de 56 de ani, este cetățean american cu domiciliu în Aventura, Florida. Cesar Sayoc are antecedente penale, însă nu era în atenția Secret Service.
Conform documentelor publice, Cesar Sayoc s-a născut în districtul Brooklyn din New York, este înregistrat ca alegător republican, a mai fost arestat de multe ori pentru violenţă în familie, furt şi alte infracţiuni. În unul din cazuri, instanţa a consemnat că el a ameninţat cu folosirea unei bombe.
Autorităţile analizează dispozitivele suspecte şi nu le este clar dacă autorul este un nepriceput, sau doar a vrut să creeze panică.
Autorităţile federale au anunţat că au arestat un bărbat bănuit că ar avea legătură cu pachetele cu explozibil. Asta după o operaţiune amplă de căutare a făptaşului.
Cel puţin 12 dispozitive explozive au fost livrate, de la începutul săptămânii, unor personalităţi ale Partidului Democrat, printre care foştii preşedinţi Bill Clinton şi Barack Obama, dar şi unor critici ai preşedintelui Donald Trump, precum actorul Robert de Niro.
Pe numele vicepreşedintelui Joe Biden şi al membrei Congresului, Maxine Waters, au fost trimise câte două plicuri, fiecare cu un dispozitiv exploziv.
Stanton Samenow, psiholog criminalist: "Pare să sugereze că pe aceşti doi indivizi îi urăşte mai mult dintr-un motiv anume."
Dispozitivele explozive rudimentare au fost expediate în plicuri de aceeaşi culoare, cu adresa tipărită şi având şase timbre cu steagul american. Însă niciunul nu a explodat.
James O'Neill, comisar al poliţiei din New York: "Poliţia din New York şi FBI ia pericolul în serios. Tratăm aceste dipozitive drept bombe funcţionale."
Bombele au fost confecţionate din bucăţi de ţeavă, material pirotehnic şi bucăţi de sticlă. Aveau o baterie mică, un ceas digital şi un detonator care nu părea funcţional.
”Componentul explozibil folosit nu este unul care să poată provoca o explozie semnificativă şi răni grave”, spune un specialist.
De aici convingerea unor specialişti că intenţia făptaşului a fost de a crea panică, nu de a face rău.
Ray Lopez, fost agent FBI: "Dacă a încercat să omoare pe cineva, cred că avem de-a face cu cel mai prost terorist din lume. Dacă a vrut doar să ne sperie, cred că i-a ieşit foarte bine."
Incidentele au loc înaintea alegerilor legislative parţiale, programate pentru 6 noiembrie.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!