Cel puțin nouă bombe artizanale interceptate în SUA. FBI a declanșat o operațiune de anvergură

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Autorităţile americane îl caută pe expeditorul pachetelor cu bombe artizanale trimise mai multor politicieni democraţi. Până acum, au fost interceptate cel puțin 9 dispozitive explozive rudimentare.

Printre ținte, se numără foștii președinți Bill Clinton și Barack Obama, fostul vice-președinte Joe Biden, dar și actorul Robert de Niro. Un colet cu explozibil, a fost trimis la restaurantul pe care starul îl deține într-un cartier select din New York.

Preşedintele Donald Trump a declarat că violența politică nu poate fi tolerată și a promis că făptaşul va fi pedepsit.

Poliţia din New York a fost chemată în toiul nopţii la restaurantul Tribeca Grill, pe care Robert de Niro îl deţine în exclusivistul cartier din New York. Nimeni nu se afla în acel moment în local. Pachetul este similar cu celelalte trimise către personalităţi ale Partidului Democrat şi critici ai lui Donald Trump. Operaţiunea pentru găsirea suspectului este una dintre cele mai ample din istoria recentă a FBI-ului.

Bombele au fost interceptate înainte să explodeze, aşa că anchetatorii se aşteaptă să găsească urmele făptaşului - amprente şi probe ADN. Toate dispozitivele au fost produse în mod similar, iar cel puţin unul conţinea şi un proiectil.

Seria coletelor explozive a început luni seara, când un astfel de pachet a fost găsit în cutia poştală de la reşedinţa din New York a miliardarului George Soros. Dispozitive explozive de mică putere au fost interceptate, apoi detonate controlat, la reşedinţa fostului preşedinte american, Barack Obama şi la cea a soţilor Clinton. Un plic care conţinea un dispozitiv exploziv şi care purta numele fostului director CIA, John Brennan, a fost găsit şi în clădirea din New York care găzduieşte şi postul CNN. Cel mai probabil, expeditorul a crezut că Brennan lucrează acolo.

Pe de altă parte, preşedintele Donald Trump a reacţionat, pledând pentru "pace şi armonie".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO