Barack Obama, la ambasada Frantei de la Washington: "VIVE LA FRANCE!". Gestul presedintelui american, salutat de francezi

09-01-2015 07:57

Barack Obama si ambasadorul Frantei, Gérard Araud

Presedintele american Barack Obama a mers joi seara la Ambasada Frantei la Washington pentru a aduce omagii victimelor atacului de la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Revenit de la Phoenix, in Arizona, unde a sustinut un discurs referitor la accesul la proprietate, Obama s-a dus, chiar din momentul sosirii la Washington, la Ambasada Frantei in Statele Unite, unde o carte de condoleante a fost deschisa dupa acest atac soldat cu 12 morti.

"Vive la France!", a scris joi presedintele american Barack Obama in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Frantei la Washington in memoria victimelor atacului de la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo.

"In numele tuturor americanilor, transmit solidaritea noastra francezilor dupa acest atac terorist teribil de la Paris", a scris el.

"In calitate de aliati de secole, suntem alaturi de fratii nostri francezi pentru a ne asigura ca se va face dreptate", a adaugat el.

"Vom avansa impreuna, convinsi ca teroarea nu va invinge libertatea si idealurile noastre, care lumineaza lumea. Vive la France!", a semnat presedintele american.

Ambasadorul Frantei, Gérard Araud, a salutat pe Twitter, in engleza, un gest "emotionant" si "foarte semnificativ".

"Francezii sunt recunoscatori", a subliniat el.

"I-am spus presedintelui Obama ca suntem profund emotionati de reactiile americanilor (...) si de sprijinul pe care l-am primit", a adaugat el.

La cateva ore de la comiterea acestui atac sangeros, miercuri, Obama a condamnat un atentat "terifiant" si "las".

"Franta si minunatul oras Paris, unde a avut loc acest atac scandalos, reprezinta o referinta atemporala care va dainui dincolo de perceptia odioasa a acestor criminali", a afirmat presedintele american.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO