Avionul supersonic cu care vei putea ajunge de la New York la Londra in trei ore si jumatate. Cat va costa un bilet


Ultimul update: Luni 28 Martie 2016 07:04
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2016 20:16
Categorie: Stiri externe
Boom

Boom, o companie din Colorado si-a pus in minte sa construiasca cel mai rapid avion de linie, ce va zbura la viteze de 2,2 ori mai mari decat cea a sunetului. Gigantul Virgin s-a aratat deja interesat de proiect si vrea sa investeasca in el.

Specificatiile sunt intradevar surprinzatoare: Avionul supersonic va atinge viteze de mach 2,2 si va fi de 2,6 ori mai rapid decat orice alt zbor de linie. Astfel, cursa Londra - New York va fi parcursa in trei ore si 24 de minute; San Francisco - Tokyo, in patru orei si 42 de minute; iar Los Angeles - Sydnei, in sase ore.

Pretul este intradevar un sfert din cel al unui bilet pentru Concorde, dar chiar si asa este destul de scump in comparatie cu costul unei calatorii normale. Pentru un zbor dus intors pasagerii ar urma sa plateasca 5.000 de dolari, noteaza jurnalistii de la CNN.

Virgin, compania magnatului britanic Richard Branson, s-a aratat deja interesata de 10 astfel de aeronave, iar valoarea contractului ar fi undeva la doua miliarde de dolari. Si o alta companie europeana vrea sa achizitioneze 15 avioane supersonice. De pe urma acestui concept, Boom ar urma sa castige 5 miliarde de dolari, estimeaza analistii de la Tech Crunch.

Un zbor de linie supersonic este totusi departe de a se realiza. Primul prototip la scara 1:3 va fi realizat in 2017, iar CEO-ul Blake Scholl, nu are inca o data pentru modelul 1:1.

Cum va incerca Boom sa evite esecul Concorde

Pentru a reduce greutatea, fuzelajul va fi facut din fibra de carbon si nu din aluminiu, iar scaunele vor fi asemanatoare celor de la clasa business, dar fara adaugiri ce nu sunt necesare sau posibiltatea de a se face pat. Acestea vor fi dispuse pe doua randuri a cate un scaun, astfel ca fiecare pasager va sta la geam si va avea acces usor catre culoar. Zburand la 18 kilometri fata de sol, aproape dublul altitudinii la care merge acum un avion de linie, inginerii promit ca vom putea vedea pe hublou curbura Pamantului.

Spre deosebire de Concorde, care avea 100 de locuri, greu de umplut la pretul de 20.000 de dolari bucata, avionul supersonic va dispune de doar 40.
 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO