Avertismentul politiei britanice: Festivalurile de muzica ar putea fi urmatoarea tinta a teroristilor
Concertele si cluburile ar putea fi tinta urmatoare a unor atentate teroriste in Marea Britanie, avertizeaza un oficial din politie.
Organizatorii de evenimente au fost invitati, alaturi de sefi din Premier League, la o conferinta anti-terorism pe stadionul Wembley, unde au fost avertizati de Neil Basu, comisar in politia Metropolitana, insarcinat cu securitatea tarii, relateaza The Guardian.
Majoritatea stadioanelor au masuri stricte de securitate pentru a evita atacurile teroriste, insa Basu a spus intr-un interviu pentru Sunday Times ca exista ingrijorari cu privire la evenimentele care au loc noaptea.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
"As vrea sa vad ca proprietarii si organizatorii de evenimente iau aceleasi masuri de precautie", a spus oficialul.
Glastonbury, cel mai mare festival de muzica din lume, va aduna aproximativ 135.000 de oameni in Somerset, luna viitoare. De asemenea, alte mii de oameni vor participa in aer liber la numeroase concerte, pe timpul verii.
Insa dupa atacurile din Paris, din noiembrie, cand teroristii au atacat oamenii pe strazi si la un concert si au incercat sa bombardeze Stade de France, Neil Basu a afirmat ca evenimentele aglomerate sunt o prioritate pentru politie.
"Acesti oameni sunt perfect fericiti sa tinteasca civili cu un atentat terorist urias. Locurile aglomerate au fost mereu o preocupare pentru noi, dar acum sunt chiar cap de lista", a mai spus oficialul britanic.
Stadioanele si concertele sunt in mod normal vulnerabile din cauza concentratiei mari de oameni, insa festivalurile de muzica sunt in general greu de controlat si securizat din cauza perimetrului mare pe care se desfasoara, spune Basu.