Austria va confisca maşinile şoferilor care depăşesc viteza maximă legală şi le va licita
Guvernul austriac a anunţat, luni, că va confisca maşinile şoferilor care depăşesc viteza maximă legală, iar apoi le va scoate la licitaţie, relatează Reuters.
Autorităţile locale spun că încearcă să pună capăt curselor ilegale de stradă şi altor cazuri care implică viteza mare, deoarece au loc multe accidente soldate cu decese, iar uneori sunt implicaţi trecători nevinovaţi, potrivit News.ro.
”La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deţine pe deplin controlul vehiculului său. Maşina devine o armă incontrolabilă şi un pericol pentru oameni complet nevinovaţi", a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, din cadrul Partidului Verzilor, într-o conferinţă de presă în care a prezentat planul.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Prin urmare, persoană care este prinsă conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în localităţi, unde limita de viteză este de obicei de până la 50 km/h sau cu 70 km/h peste limita de viteză în afara localităţilor, unde limita este de 130 km/h, va avea maşina confiscată până la două săptămâni, conform noului plan al guvernului.
Gewessler a mai precizat că în cazul unor abateri repetate sau dacă viteza depăşeşte 80 km/h în localiutăţi, respectiv 90 km/h în afara lor, maşina le va fi confiscată definitiv şi, de obicei, scoasă la licitaţie, Gewessler.
Noul plan completează măsurile introduse anul trecut care au prelungit perioada în care şoferii au carnetul suspendat dacă depăşesc viteza maximp legală.
”Cine nu mai are maşină nu mai poate accelera. Tocmai de aceea, această măsură are atât de mult succes în alte ţări - pentru că loveşte acolo unde doare şi protejează populaţia”, a spus Gewessler, adăugând că, deşi măsurile sunt dure, sunt şi necesare.